Canal+ získá stovky dalších titulů, koupil Orange Studio

pondělí, 15. ledna 2024, 19:10 Aktuality, TV MediaGuru

Francouzská skupina Canal+ dokončila na tamním trhu mj. akvizici koprodukční společnosti Orange Studio.

Canal+ je skrze Studiocanal významným filmovým koproducentem

Canal+ je skrze Studiocanal významným filmovým koproducentem

Podle oficiálního oznámení Canal+ bude nabídka mezinárodní mediální skupiny obohacena o katalog 1800 audiovizuálních a kinematografických děl, včetně oscarových filmů, jako je Umělec z roku 2011 nebo Otec z roku 2020, a dalších 200 titulů ve fázi produkce. Získání Orange Studia je součástí akvizice od partnera Orange, který Canal+ také prodal kanály OCS. Francouzská skupina se zároveň zavázala, že udrží pracovní místa v obou subjektech.

Dokončení akvizice schválil francouzský Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (l’Autorité de la Concurrence). Canal+ plánuje nadále posilovat roli původního obsahu, který je k dispozici pro jeho zákazníky. Mediální skupina již vlastní přední evropské filmové a televizní studio Studiocanal. Z této skutečnosti čerpají výhody i zákazníci Canal+ v České republice a na Slovensku. Dokončení akvizice je naplánováno se závěrem tohoto měsíce.

Minulý týden psal o akvizici například americký portál Variety. Ten uvedl, jaký by měla akvizice přímý dopad na mezinárodní trh. Orange Studio je obsahovou divizí, která má na starosti jak koprodukci, tak i prodej jednotlivých titulů do zahraničí (plus distribuci vybraných filmů ve Francii). Aby nedošlo k vytvoření monopolního postavení Canal+ na francouzském trhu, akvizice má řadu podmínek, které musí v souvislosti s filmovou produkcí plnit po dobu pěti let.

-lukpol-

Zahajuje služba Canal+, přinese českou produkci i obsah z Apple TV+

čtvrtek 27. dubna 2023