ČT kvůli tragédii na FF UK odkládá start seriálu Stíny v mlze

neděle, 7. ledna 2024, 10:50 TV, Aktuality MediaGuru

Nové díly druhé řady seriálu Stíny v mlze uvede ČT až po repríze první řady. Vzhledem k obsahu třetího dílu druhé řady se rozhodla v reakci na tragické události na FF UK nasazení seriálu posunout.

Stíny v mlze, zdroj: Česká televize

Stíny v mlze, zdroj: Česká televize

Premiéru nových dvanácti epizod seriálu od režiséra Radima Špačka Stíny v mlze uvidí diváci později, než bylo původně ohlášeno. ČT zamýšlela zařadit nové díly druhé řady od pondělí 8. ledna. Diváci ale nejprve uvidí reprízu první řady. Česká televize zdůvodnila, že mimořádnou programovou změnou reaguje na tragické události z 21. prosince loňského roku. Druhá řada se tak ve vysílání objeví až po repríze první řady.

„V reakci na události na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze se Česká televize rozhodla druhou řadu Stínů v mlze v původním termínu nenasadit. Citlivě vnímáme celospolečenskou situaci a zásadním důvodem programové změny byl obsah třetí epizody, ve které dojde ke střelbě na základní škole. I přes to, že byly scénáře pro druhou řadu dokončeny už v roce 2022, inkriminované scény natočili filmaři na jaře loňského roku a jedná se o fiktivní příběh, tak Česká televize považuje uvedení druhé řady v současné době za nevhodné,“ zdůvodnil změnu ve vysílání programový ředitel ČT Milan Fridrich.

„V tuto chvíli  plně stojím za rozhodnutím Milana Fridricha odsunout premiéru druhé řady Stínů v mlze na později, kdy bude vhodnější se i v hrané tvorbě věnovat tématu bezpečnosti na školách,“ dodal generální ředitel ČT Jan Souček.

Ostatní původně ohlášené jarní premiéry zůstávají beze změny. V neděli 7. ledna se na obrazovkách ČT1 ve 20:10 objeví první díl seriálu Smysl pro tumor a o den později nabídne první program ve 21:25 pokračování komediální série Dobré ráno, Brno!.

-mav-