Fajn spouští streamová rádia Fajn Fresh a Fajn Vibe

pondělí, 15. ledna 2024, 13:50 Aktuality, Rádio MediaGuru

Značka pro mladé posluchače Fajn se rozšiřuje o nová streamová rádia Fajn Fresh a Fajn Vibe. Přichází také s novým projektem Fajn Nation.

Zdroj: Media Bohemia

Zdroj: Media Bohemia

Do rodiny Fajn rádií přibyla další dvě streamová rádia, kromě Fajn Helaxu je to ještě Fajn Fresh a Fajn Vibe. Zatímco Fajn Fresh je inkubátor pro nové mladé moderátorské talenty, Fajn Vibe je čistě rapové rádio.

„V rámci celé naší mediální skupiny se dlouhodobě potýkáme s nedostatkem rádiových moderátorů. Z tohoto důvodu jsme se rozhodli vydat cestou vlastního rozvojového přístupu a vytvořit na Fajn Fresh prostředí, kde budeme systematicky vychovávat nové talenty pro celou naši mediální skupinu,“ říká Ondřej Cikán, programový ředitel Fajn rádia. Stanice vysílá živě od pondělí do čtvrtka odpoledne.

Fajn Vibe vysílá živě od 12. ledna. „Fajn Vibe představuje naši odezvu na rostoucí popularitu rapové kultury mezi mladými lidmi. Tím, že začleníme Fajn Vibe do našeho portfolia Fajn rádií, rozšíříme náš dosah o další komunitu v rámci naší cílové skupiny," uvedl Cikán.

Mediální skupina Media Bohemia, pod kterou značka Fajn spadá, zároveň spouští nový projekt Fajn Nation. Za cíl si klade poskytnout mladým lidem platformu pro vyjádření jejich názorů, myšlenek a příběhů. Projekt propojuje on-air vysílání, streamy i on-line aktivity značky.

„Inspirovali jsme se konceptem kdysi populárního televizního pořadu Vox populi nebo tzv. Speakers' Corner v londýnském Hyde Parku, pouze jsme využili technologické nástroje a možnosti dnešní doby. V podstatě dáme lidem slovo, ukážeme jim, že jejich názor není nepodstatný, spíše naopak, a hlavně jim řekneme, my na Fajn rádiu vás posloucháme. Ty nejzajímavější názory pak pustíme jak v on-air vysílání Fajn rádia, ale budeme je sdílet i na všech dostupných platformách, včetně streamů a sociálních sítí stanice,“ představil projekt Ondřej Cikán.

Fanoušci a posluchači Fajn rádia nahrají 60sekundové video a pošlou ho do zpráv na Instagramu @fajnradio. Každý týden vybere redakce jedno video, které se dostane na profil Fajn rádia a do éteru.

-mav-