FTMO kupuje marketingovou agenturu eVisions

čtvrtek, 11. ledna 2024, 11:30 Reklama, Aktuality MediaGuru

Česká platforma pro tradery FTMO koupila marketingovou agenturu eVisions, která na trhu existuje od roku 2013.

Zdroj: FTMO, eVisions

Zdroj: FTMO, eVisions

Česká platforma pro tradery FTMO koupila marketingovou agenturu eVisions, která na trhu existuje od roku 2013. Tato česká agentura působí v oblasti online marketingu a internetové reklamy a mezi její klienty patří společnosti jako DODO, Heureka, Vodafone, Moneta nebo Teta Drogerie

Majitelé eVisions Jaroslav Vidim a Lukáš Palkovič, kteří agenturu zakládali, prodávají skupině FTMO stoprocentní podíl. Vedení agentury se tak ujímají dlouholetí zaměstnanci firmy Roman Teuschel v roli CEO a Petr Hlaváč na pozici COO.

Hlavní zaměření, ale také zkušenosti z marketingu v oblasti bankovnictví a financí, jsou podle oficiálního sdělení jedním z podstatných důvodů, proč obě společnosti k akvizici přistoupily. Transakce, jejíž hodnota se pohybovala v řádu vyšších desítek milionů korun, je dalším krokem FTMO na cestě v rozšiřování jejích aktivit.

„Rozšíření našich aktivit do marketingu jsme zamýšleli dlouho. Společnost eVisions nás zaujala jednak svým zaměřením na fintech a mezinárodním přesahem, ale také tím, že se pod její etablovanou značkou skrývá mladý dynamický tým s mindsetem podobným tomu našemu. Má obrovské zkušenosti z mezinárodního a fintech segmentu, ve kterém patříme k jednomu z největších hráčů a kde chceme svoje aktivity dále posílit. Díky této jedinečné synergii budeme moci navzájem sdílet zkušenosti a inspiraci a společně tak pomáhat dalším firmám z fintech a dalších segmentů růst i na mezinárodní úrovni. To je naše vize,“ říká Otakar Šuffner, CEO skupiny FTMO.

„Věříme, že jsme našli ideálního partnera. FTMO je úspěšný mezinárodní hráč, kterému můžeme ještě více pomoci s expanzí a marketingem, ale zároveň do našeho mezinárodního týmu přenést další cenné zkušenosti z velkých kampaní FTMO. Zásadní pro mě a náš tým je, že se na směřování agentury nic zásadního nemění: Jsme full-service digitální agentura, která klientům pomáhá překračovat hranice. Naopak, z celkové synergie s FTMO mohou těžit jak zaměstnanci, tak naši aktuální i budoucí klienti. Navíc se také budeme schopni rychleji etablovat na nových trzích,“ uvádí Roman Teuschel, CEO eVisions.

Služby v online marketingu eVisions poskytuje mimo jiné českým firmám, které plánují expanzi do regionů DACH a střední a východní Evropy. Funguje také jako full-service marketingová agentura. Zaměřuje se primárně na výkonnostní marketing od PPC přes SEO, UX a obsah až po kreativní komunikaci na sociálních sítích.

Podobně jako FTMO je eVisions společnost s mezinárodním přesahem, ale i s mezinárodním týmem. Ten tvoří experti se zkušenostmi z Německa, Polska, Maďarska, Rumunska, Itálie nebo také USA.

Pro FTMO se během uplynulého roku jedná už o druhou významnou akvizici. V říjnu skupina dokončila proces odkupu společnosti Quantlane od Wood & Company. Vedle toho FTMO vlastní několik nemovitostí a navazuje spolupráci s mladými technologickými firmami, kouká tak také za hranice světa prop-tradingu. 

-mav-