Ikea kampaní podporuje úložná řešení do domácnosti

pondělí, 15. ledna 2024, 07:00 Aktuality, Reklama MediaGuru

Ikea spustila kampaň „Život je jeden velký nepořádek“, s níž komunikuje úložná řešení do domácnosti. 

Zdroj: Ikea

Zdroj: Ikea

Ikea odstartovala novou kampaň s názvem „Život je jeden velký nepořádek“, s níž podporuje svá úložná řešení pro domácnosti. Vychází přitom ze skutečnosti, že 50 % lidí zažívá doma hádky kvůli nepořádku.

„Chceme pomoct co nejvíce lidem k lepšímu každodennímu životu. Proto ukazujeme, jak může život zpříjemnit vylepšení domácnosti, díky kterému vymizí staré známé domácí zdroje stresu, chaos a nepořádek. Také dobře víme, že každý výrobek má svou praktickou funkci, ale i přidanou hodnotu. Jídelní stůl je jako magnet, který umí rodinu přitáhnout na jedno místo. A kuchyně s jídelnou, to je srdce každého domova. Dobře uspořádaná domácnost lidi přirozeně spojuje,“ říká Iva Pohlová, Marketing Communication Manager pro IKEA Česká republika, Maďarsko a Slovensko.

Kampaň poběží do konce srpna v televizi, outdooru, na internetu a sociálních sítích, včetně LinkedInu. Do komunikaci budou zapojeni i influenceři. V Praze, Ostravě a Brně bude navíc jezdit speciální tramvaj s polepem s motivy kampaně.

V televizi je nasazena 20s reklamní spot, jenž se točí kolem dvojice životních partnerů. Žijí v bytě, kde vládne nepořádek, a když už je pár připraven rezignovat, konečně najdou cestu, jak ze zdánlivě bezvýchodné situace najít cestu ven. Ikea v reklamě upozorňuje na jedno ze svých řešení – skříňku Eket.

„Vizuální stránka spotu pracuje s klasickým modelem ‚před a po‘. Ze své zprávy o životě v domácnosti víme, že se 40 % lidí cítí spokojenější a uvolněnější v uklizené a hezky uspořádané domácnosti. V našem sortimentu máme nespočet úložných dílů a skříněk, které jim pomohou zvládnout každou situaci, do které je život postaví,“ přibližuje Iva Pohlová

Komunikační koncept vznikl v marketingovém oddělení Ikea v mateřském Švédsku. O lokalizaci se postarala Publicis Groupe. Spolupráci s influencery má na starosti Adison. O mediální plánování, nákup i digitál se stará Dentsu.

-stk-