Kofola investuje do nápojových a jídelních automatů

úterý, 30. ledna 2024, 07:25 Aktuality, Marketing MediaGuru

Kofola koupila 49procentní podíl ve firmě Mixa Vending, jež se zaměřuje na provozování nápojových a jídelních automatů. 

Zdroj: Kofola / Mixa Vending

Zdroj: Kofola / Mixa Vending

Nápojářská společnost Kofola koupila 49% podíl ve firmě Mixa Vending, která se zaměřuje na provozování nápojových a jídelních automatů. Obě strany se dohodly, že cenu akvizice nebudou zveřejňovat. Součástí podepsané dohody je i tříletá opce Kofoly k získání majoritního podílu v této společnosti. 

„S rodinnou firmou Mixa Vending, která provozuje nejen nápojové, ale i svačinové a jídelní automaty, sdílíme podobné hodnoty a ve spolupráci vidíme velký potenciál. Věříme, že vzájemné synergie pomohou k růstu a zlepšení služeb oběma stranám,“ říká generální ředitel Kofoly ČeskoSlovensko Daniel Buryš. 

Firma Mixa Vending byla založena v roce 1993.Abychom mohli poskytovat stále lepší služby, musíme zdokonalovat logistiku, digitalizovat procesy a rozšiřovat nejen technologické portfolio, ale i síť poboček po celé zemi. I proto jsme k dalšímu růstu hledali silného partnera, který nám pomůže zainvestovat do rozvoje firmy a se kterým budeme sdílet nejen každodenní byznys, ale i hodnoty, které nás spojují," dodává zakladatel firmy Miroslav Mixa.

Mixa Vending se stane samostatným pilířem skupiny Kofola. Do jeho čela se postaví dosavadní obchodní ředitel Kofoly pro gastronomii Petr Komberec. „Naší snahou bude primárně rozšířit síť provozovaných prodejních automatů na celém území ČR. Počítáme tedy s investicí do nových strojů. Další oblastí, kterou bude možné společně posílit, je kávový servis ve firmách a pitný režim na pracovištích,“ uvádí Komberec.

Do portfolia Kofoly patří značky Rajec, Korunní, Ondrášovka, Kláštorná Kalcia, Jupí, Vinea nebo Semtex. Do skupiny patří síť Ugo, český výrobce směsí z léčivých rostlin Leros, slovinská Radenska a chorvatský výrobce minerálních vod Studenac. V listopadu společnost oznámila, že kupuje většinový podíl ve společnosti Pivovary CZ Group, která produkuje piva značek Holba, Zubr a Litovel. V lednu dokončila koupi jabloňových sadů u Úsova na Šumpersku, které bude využívat při výrobě ciderů v dceřiné společnosti F. H. Prager.

Kofola kupuje pivovary Holba, Litovel a Zubr

středa 22. listopadu 2023

Mixa Vending sídlí v Novém Jičíně a zaměstnává téměř 100 lidí. Působí v Česku a okrajově i na Slovensku. Nabízí funkční řešení pro občerstvení na jakýchkoliv pracovištích, ale i v hotelech, restauracích a kavárnách. Na tuzemském trhu zastupuje několik zahraničních značek a její roční obrat se blíží k 230 milionům korun.

-čtk-