Lego na českém a slovenském trhu vede Siebenhandl

úterý, 9. ledna 2024, 11:45 Aktuality, Marketing, Lidé MediaGuru

Na pozici generálního ředitele Lega pro Česko a Slovensko přišel Martin J. Siebenhandl. 

Martin J. Siebenhandl, zdroj: Lego

Martin J. Siebenhandl, zdroj: Lego

Do čela českého a slovenského zastoupení společnosti Lego Trading nově nastoupil Martin J. Siebenhandl. Na pozici generálního ředitele vystřídal dosavadní ředitelku Adrianu Jahňákovou, která nyní zastává pozici viceprezidentky skupiny pro globální marketing. Manažer se tak ze Šanghaje, kde působil v posledních třech letech, přesouvá do Prahy.

Mezi své klíčové priority na aktuální pozici řadí Siebenhandl zejména zvyšování obchodní výkonnosti, spolupráci s maloobchodními partnery, podporu inkluzivního pracoviště s rovnými příležitostmi a jeho cílem je také umožnit dětem i dospělým plně využívat výhod kostek Lego.

„Na pozici generálního ředitele společnosti Lego pro Českou republiku a Slovensko se budu mimo jiné zaměřovat na podporu významu hry ve vývoji nejen dětí, ale i dospělých. Mé úsilí bude směřovat k posílení kreativity, fantazie a sebevědomí prostřednictvím her, které nejen baví, ale také inspirují k objevování nových možností. Chci, aby kostky Lego zůstaly jak symbolem zábavy, tak prostředkem pro rozvoj jedinečných schopností každého z nás,“ komentuje Siebenhandl.

Martin J. Siebenhandl v Lego Group působí od roku 2015. Svou kariéru ve firmě zahájil v Mnichově na pozici EMEA Regional Business Development, poté získal funkci EUC/DACH Channel Sales Directora. V uplynulých třech letech působil v Šanghaji na pozici China Commerical Development. Působil také v Procter & Gamble nebo ve společnosti Red Bull. Vystudoval ekonomii na univerzitách UAS Civitas Nova v Rakousku a na Universidad Panamericana v Mexiku.

-stk-