Lenka Zlámalová je hlavní komentátorkou Czech News Center

čtvrtek, 11. ledna 2024, 15:10 Lidé MediaGuru

Od ledna 2024 se hlavní komentátorkou pro tituly Czech News Center stala Lenka Zlámalová. Zabývat se bude především ekonomikou, byznysem, politikou a společenskými trendy.

Lenka Zlámalová, zdroj: CNC, Michal Čížek

Lenka Zlámalová, zdroj: CNC, Michal Čížek

Do mediálního domu Czech News Center (CNC) přešla se začátkem nového roku Lenka Zlámalová. Stává se hlavní komentátorkou napříč jednotlivými tituly tohoto mediálního domu (E15, Reflex, Blesk, Frekvence 1 a další). 

„Misí Lenky bude posunout okruh publicistického obsahu, který nám občas chybí. Chceme se zaměřit na to, co je důležité hlavně pro loajální publikum, tedy profesionální, hluboce analytickou a komentátorskou žurnalistiku. Lenka tak bude pracovat se všemi relevantními značkami a formáty v našem vydavatelství, jejich obsah totiž může svými velmi bohatými zkušenostmi posunout,” přiblížila  Martina Říhová, generální ředitelka Czech News Center.

Zlámalová bude spolupracovat také s webem Info.cz, který patří do stejné skupiny, tedy Czech Media Invest. Ve své práci se bude zabývat primárně ekonomikou, politikou, byznysem, vzděláním a trendy, které výrazně ovlivňují společnost.

„Těším se na novou etapu, kterou mi nová role v CNC nabízí. Možnost využít pro významná politická a ekonomická témata široké spektrum titulů vydavatelství je unikátní. Zvlášť ve zlomové chvíli, kterou česká společnost, Evropa i celý Západ prochází. Budu se snažit o to, aby mé zkušenosti a analytické schopnosti pracovat s daty a trendy čtenářům, posluchačům a divákům titulů CNC pomohly co nejlépe orientovat se v rychle se měnícím světě a co nejvíc mu rozumět. Těším se, že k tomu dokážu využít všech možných textových i audiovizuálních formátů, které tak silné vydavatelství jako CNC nabízí a k nimž mi dává výborné zázemí. Aby si každý mohl vybrat podle vkusu a času tu formu poznávání světa, která mu nejvíc vyhovuje od psaného textu po podcast nebo video rozhovor,“ říká Lenka Zlámalová.

Lenka Zlámalová je výrazná česká publicistka, analytička a komentátorka, která psala posledních deset let komentáře pro server Echo Media. V minulosti působila také jako vedoucí ekonomické rubriky MF Dnes a týdeníku Respekt, byla také hlavní analytičkou Hospodářských i Lidových novin. Dlouhodobě se věnuje politice, ekonomice, byznysu, vzdělání a významným společenským trendům. Pravidelně komentuje pro CNN Prima News, TV Nova, Českou televizi nebo Český rozhlas.

Lenka Zlámalová opustí po deseti letech Echo Media

pondělí 4. prosince 2023

-mav-