Makro mediálně podpoří talenty české gastro scény

pondělí, 8. ledna 2024, 06:50 Aktuality, Reklama, Marketing MediaGuru

V novém projektu Naděje české gastro scény se Makro zaměří na podporu talentovaných profesionálů napříč gastronomií.  

Zdroj: Makro ČR

Zdroj: Makro ČR

Makro spouští na českém trhu nový dlouhodobý projekt s názvem „Naděje české gastro scény“, jehož cílem je objevovat, zviditelňovat a systematicky podporovat talentované podnikatele v gastronomii.

„Po celou dobu existence je Makro neodmyslitelně propojeno se světem gastronomie. Podporujeme podnikatele a gastronomii více jak 25 let a nezapomínáme ani na budoucnost. Věříme v mladé talenty, jež mají potenciál pokračovat a posouvat českou gastronomii na vyšší úroveň. Společně rosteme, inovujeme, spojujeme a posouváme toto odvětví,“ říká Martin Čivrný, vedoucí komunikace společnosti Makro ČR.

V první vlně projektu představí Makro příběhy 15 talentovaných mladých lidí či párů, kteří přinášejí do českých restaurací, barů i kaváren svěží vítr. Objeví se mezi nimi například Lukáš Hlaváček, Petr Pavlů či Vladyslav Ryasnyy. Každý ze zapojených mladých lidí získá profesionálně natočený video medailonek, promo snímky od Tomáše Třeštíka, prostor na speciální webové stránce věnované projektu a YouTube kanálu Makro. Navíc velkoobchod jim také pomůže s prezentací v médiích a na vybraných akcích, jako je například Makro Czech Gastro Fest. 

„Talent, láska k dobrému jídlu, chuť inovovat a přicházet s novými podnikatelskými nápady jsou klíčovými ingrediencemi pro to, aby mladí lidé na české gastro scéně uspěli. Na rozdíl od zavedených restaurací se slavnými šéfkuchaři ale na začátku potřebují také publicitu – aby se hosté napříč celou Českou republikou dozvěděli o tom, že zrovna v jejich okolí někdo nabízí unikátní zážitek, a přišli ho vyzkoušet. Projekt si klade za cíl identifikovat a ocenit kuchaře, baristy, cukráře a další gastronomické osobnosti, kteří projevují vysokou míru talentu, originality a pracovitosti,“ přibližuje Jana Kaluginová, brand manažerka společnosti Makro ČR, která stojí za celým projektem.

Na první fázi kampaně, ve které jsou výstupy naplánovány do května 2024 a které budou zahrnovat například prostor v magazínu Forbes, webu pro lidi s láskou ke gastronomii Visit Chef či portálu s recepty Prima Fresh, plánuje Makro ČR navázat objevováním dalších talentů a postupným rozšiřováním komunity kolem projektu. „Veřejnosti budeme zajímavé projekty a příběhy mladých podnikatelů, kuchařů, baristů a dalších profesionálů v tuzemské gastronomii představovat pravidelně. Také naše podpora bude komplexní a systematická tak, aby se nová česká gastronomie mohla rozvíjet v celé své rozmanitosti nápadů a chutí,“ uzavírá Kaluginová.

-stk-