Mluvčím roku 2023 je Sochor, Cimbala a Britské velvyslanectví

středa, 31. ledna 2024, 21:00 PR MediaGuru

Ceny Mluvčí roku si odnesli Václav Sochor a Aleš Cimbala. Titul PR tým roku získalo Britské velvyslanectví v Praze. 

Vítězové soutěže Mluvčí roku 2023 se svými nadřízenými - Vladimír Hackl (náměstek městského státního zástupce), Matt Field (britský velvyslanec), Petr Knybel (generální ředitel Tipsport) zdroj: PR Klub

Vítězové soutěže Mluvčí roku 2023 se svými nadřízenými - Vladimír Hackl (náměstek městského státního zástupce), Matt Field (britský velvyslanec), Petr Knybel (generální ředitel Tipsport) zdroj: PR Klub

Oborová organizace PR Klub vyhlásila výsledky ceny Mluvčí roku 2023. Během slavnostního galavečera v hotelu Stages Hotel Prague si trofeje odnesli vítězové třech kategorií. Nejlepším mluvčím soukromého sektoru se stal Václav Sochor, šéf korporátní komunikace společnosti Tipsport. Ocenění Nejlepší mluvčí veřejného a neziskového sektoru získal Aleš Cimbala, tiskový mluvčí Městského státního zastupitelství v Praze. Titul PR tým roku převzalo Britské velvyslanectví v Praze.

„Ocenění Mluvčí roku získávají profesionálové v oboru, kteří odvádějí opravdu špičkovou práci a excelují ve svém oboru nejen z pohledu každodenní taktiky, ale především dlouhodobé strategie. Tito odborníci navíc velice dobře rozumějí médiím a spolupracují s nimi v synergii,“ zdůrazňuje Pavel Vlček, předseda Výkonného výboru PR Klubu, a doplňuje, že dobrá reputace a schopnost porozumět hodnotám spojených s danou značkou, spolu s pochopením očekávání médií jsou klíčovými faktory pro úspěšné a udržitelné fungování a dosahování cílů organizací a značek na dlouhodobé bázi.

Letošní ocenění vzešli z celkového počtu 248 nominací od novinářů a expertů v oboru komunikace a PR. Porota složená ze zkušených novinářů významných médií a odborníků na komunikaci hodnotila kandidáty ve třech tradičních kategoriích – Nejlepší mluvčí soukromého sektoru, Nejlepší mluvčí veřejného a neziskového sektoru a PR tým roku. „O vítězích rozhodlo 22 odborníků, z nichž polovina zasedá v porotě pravidelně. To umožňuje sledovat a porovnávat přístup a výsledky práce špičkových komunikátorů v průběhu času,“ dodává Michaela Pišiová, výkonná ředitelka PR Klubu. 

V kategorii Nejlepší mluvčí soukromého sektoru letos zvítězil Václav Sochor, ředitel korporátní komunikace společnosti Tipsport. Stříbrnou příčku získal Zdeněk Kovář, tiskový mluvčí Plzeňského Prazdroje. Bronz si odnesla Klára Divíšková, tisková mluvčí Letiště Praha.

V kategorii Nejlepší mluvčí veřejného a neziskového sektoru na prvenství dosáhl Aleš Cimbala, tiskový mluvčí Městského státního zastupitelství v Praze. Ocenění pro druhé místo si odnesl Jakub Ghanem, tiskový mluvčí Městské policie Brno. Třetí příčku obsadil Radek Šalša, manažer PR a marketingu České bankovní asociace.

Titul PR tým roku porota udělila Britskému velvyslanectví v Praze. Na druhém místě se umístil komunikační tým neziskové organizace Člověk v tísni a třetí příčku obsadil již zaniklý volební tým prezidenta Petra Pavla. 

Václav Sochor, Zdeněk Kovář, zdroj: PR Klub

Václav Sochor, Zdeněk Kovář, zdroj: PR Klub

Aleš Cimbala, zdroj: PR Klub

Aleš Cimbala, zdroj: PR Klub

PR tým britského velvyslanectví, zdroj: PR Klub

PR tým britského velvyslanectví, zdroj: PR Klub

Ocenění Mluvčí roku 2023

Ocenění

Jméno

Společnost

Nejlepší mluvčí soukromého sektoru

1. místo

Václav Sochor

Tipsport

2. místo

Zdeněk Kovář

Plzeňský Prazdroj

3. místo

Klára Divíšková

Letiště Praha

Nejlepší mluvčí veřejného a neziskového sektoru

1. místo

Aleš Cimbala

Městské státní zastupitelství v Praze

2. místo

Jakub Ghanem

Městská policie Brno

3. místo

Radek Šalša

Česká bankovní asociace

PR tým roku

1. místo

Britské velvyslanectví v Praze

2. místo

Člověk v tísni

3. místo

Volební tým prezidenta Petra Pavla

-stk-