Na český trh letos zamíří další fastfood Five Guys

středa, 3. ledna 2024, 14:50 Aktuality, Marketing, Retail MediaGuru

Fastfoodový trh v České republice se letos opět rozšíří. Po loňském vstupu Popeyes k nám míří americký Five Guys. 

Zdroj: FB Five Guys

Zdroj: FB Five Guys

Po loňském příchodu nového fastfoodového hráče Popeyes, jenž otevřel svou první pobočku v listopadu na Václavském náměstí, lze tento rok očekávat další novinku. Vstup na tuzemský trh plánuje americký řetězec Five Guys, jenž se specializuje na burgery, hranolky, hot dogy a mléčné koktejly. 

Podle Jana Kotrbáčka ze společnosti Cushman & Wakefield lze otevření Five Guys očekávat letos v centru Prahy. Z informací Hospodářských novin vyplývá, že první restaurace nového řetězce by měla být otevřena ve druhém nebo třetím kvartále příštího roku v souvislosti s dokončením rekonstrukce obchodního domu Máj na Národní třídě, kde by měl mít další pobočku i již zmíněný Popeyes. 

Five Guys otevřel svou první restauraci v roce 1986 v Arlingtonu u Washingtonu. Stojí za ním rodina Jerryho a Janie Murrellových, kteří jej založili se svými čtyřmi syny – Jimem, Mattem, Chadem a Benem. Později se do podniku zapojil i nejmladší Tyler. Do roku 2001 přibylo dalších pět poboček v okolí D. C., o rok později začal řetězec nabízet franšízy, díky čemuž rychle expandoval po celé zemi. Nyní má přes 1700 poboček v USA, Kanadě, Velké Británii, Evropské unii, Asii a na Blízkém východě.

-stk-