Nova od neděle 4. února zařadí seriál Policie Hvar, oslaví 30 let

středa, 31. ledna 2024, 09:35 Aktuality, TV MediaGuru

Na neděli 4. února 2024 připadá 30. výročí vysílání televize Nova. Při této příležitosti uvede mimo jiné nový detektivní seriál Policie Hvar.

Policie Hvar, zdroj: TV Nova

Policie Hvar, zdroj: TV Nova

Od neděle 4. února ve 20:20 zařadí TV Nova do vysílání svůj nový seriál Policie Hvar. Jeho uvedení je jedním z několika aktivit, kterými si TV Nova připomíná 30 let od začátku svého vysílání. 

Osmidílný kriminální seriál Policie Hvar je situován do jadranského prostředí ostrova Hvar. Hlavní postavy ztvárňují Jakub Štáfek a Alžběta Ferencová, kteří vytvořili ústřední dvojici česko-slovenských detektivů. Jejich úkolem je pomáhat objasňovat zločiny českých a slovenských turistů.

„Policie Hvar je kriminálka s nádechem prázdninové pohody. Má tu výhodu, že se nemusíme striktně držet procedurálních pravidel vyšetřování, ale naopak můžeme více zapojit humor i dobrodružství. Přitom ale divák stále může celou epizodu luštit kriminalistickou zápletku. Snažili jsme se vytvořit svět, kde se na jednom ostrově sejdou různí lidé různých národností s rozdílným pohledem na mnoho věcí, ale táhnou za jeden provaz, aby v každé z epizod společně odhalili vraha," uvedl David Musil, kreativní producent a spoluscénárista seriálu. 

Režiséry seriálu jsou Tomáš Pavlíček a Kryštof Hanzlík. V hereckých rolích se dále představí Tomas Sean Pšenička, Bořek Slezáček, Peter Nadásdi, Leona Skleničková nebo Vilma Cibulková.

Nejde o jediný seriál, který Nova situuje do Chorvatska. Odehraje se tam i připravovaný seriál Bóra.

Oslavy 30. výročí doprovodí o víkendu 3.-4. února Den otevřených dveří a speciální televizní program z třicetiletého archivu televize. Připraveny jsou i speciály Na lou a Televizních novin. Vrcholem roku pak bude roadshow po celé republice, která se uskuteční od května do září. Přehled oslav je dostupný na nové microsite

TV Nova chystá k oslavě 30. výročí speciální pořady i road show

pátek 19. ledna 2024

-mav-