Nova přesouvá pořad Na vaší straně, stahuje ho ze soboty

pondělí, 29. ledna 2024, 17:30 TV, Aktuality MediaGuru

Publicistický pořad Na vaší straně se nebude vysílat v sobotním předvečerním čase, přesouvá se na pozdní čtvrteční prime-time.

Na vaší straně. zdroj: TV Nova

Na vaší straně. zdroj: TV Nova

Publicistický pořad Na vaší straně, který Nova začala vysílat v letošním roce, televize stahuje ze svého vysílacího času v sobotu od 18:55 a přesouvá ho na čtvrteční pozdní prime-time od 23:00. V novém čase bude pořad poprvé uveden 1. února. Vysílat se tak bude po repríze Kriminálky Anděl, resp. po seriálu Zlatá labuť, který Nova zařazuje od 8. února. 

Pořad se primárně zaměřuje na spotřebitelská témata, do vysílání byl zařazován každou sobotu od 18:55. Pořad vyšel ze stejnojmenné rubriky Televizních novin, v nichž se věnuje problémům diváků (např. kvalita potravin, spory s úřady, společenská témata). „Příval podnětů byl tak velký, že jsme se rozhodli, že tuto rubriku vyčleníme a uděláme z ní samostatný pořad, protože chceme pomoci co největšímu množství lidí,“ vysvětloval vznik nového pořadu ředitel zpravodajství a publicistiky TV Nova Kamil Houska.

Moderátorkou pořadu se stala Linda Nguyenová, stopáž pořadu je přibližně 35 minut.

První díl odvysílala TV Nova v sobotu 6. ledna 2024. Průměrná sledovanost pořadu po čtyřech odvysíláních dílech dosáhla 247 tis. diváků starších 15 let (podíl 8,02 %, zdroj: ATO-Nielsen). S každým odvysílaným dílem se sledovanost snižovala. 

-mav-