Novým CEO Woltu pro ČR se stává Tomáš Beniak

středa, 10. ledna 2024, 18:40 Aktuality, Marketing, Retail, Lidé MediaGuru

Do vedení českého Woltu nastupuje Tomáš Beniak. Jeho cílem je posílit retail a pozici značky v regionech. 

Tomáš Beniak, nový CEO společnosti Wolt ČR, zdroj: Wolt

Tomáš Beniak, nový CEO společnosti Wolt ČR, zdroj: Wolt

Na pozici CEO společnosti Wolt pro Českou republiku přišel Tomáš Beniak, který do nynějška vedl Wolt na Slovensko. Mezi hlavní priority společnosti, jejíž služby jsou k dispozici ve 36 českých městech, pro letošní rok patří pod jeho vedením podpora expanze Woltu do regionů, posilování pozice v retailovém segmentu, především v oblasti rozvozu potravin, i posun B2B služeb

„Expanze do dalších regionů je samozřejmě logickým krokem k tomu, jak se dostat k co nejvíce zákazníkům. Ve Woltu to ale vždy děláme také s úmyslem podpory regionální ekonomiky a menších místních obchodů a restaurací. 86 % všech partnerů Woltu jsou menší firmy,” říká Tomáš Beniak. 

Cílem Woltu je stát se do roka celkovou jedničkou na trhu. Společnost se chce přibližovat zákazníkům nejen lokalitou, ale také nabídkou výhodných služeb. „Hned se začátkem roku startujeme úplně první komplexní kampaň na podporu zákaznického programu Wolt+. Díky tomuto předplatnému mohou ušetřit nejen věrní fanoušci, a tak o něm chceme dát vědět co nejvíce lidem,“ dodává Beniak.

Značná pozornost bude rovněž věnována rozvoji retailu, ať už jde o Wolt Market, nebo rozšíření portfolia dostupných supermarketů. Pozornosti se nevyhnou ani služby Wolt Drive, expresní doručování pro firmy a e-shopy.

„Pro dosažení lepší pozice na trhu je naprosto klíčové, abychom posílili nabídku, kterou najde náš zákazník v aplikaci. A nejde jen o skvělý výběr jídel, ale taky o další produkty. Snažíme se ve Woltu vytvořit největší obchodní dům v kapse, součástí kterého musí být tento rok skvělá nabídka potravin, a to ve všech velkých městech,” vysvětluje Beniak. Už dnes spolupracuje Wolt se supermarkety Albert, Tesco, Penny a Delmart.

Předtím, než Tomáš Beniak nastoupil na pozici generálního ředitele slovenského Woltu, sbíral například akademické znalosti při studiu filosofie na univerzitě v Holandsku. Filosofii pak rovněž přednášel na vysoké škole v Bratislavě. Blízko měl a má také k neziskovým projektům, které vedl například v organizaci LEAF. Do byznysového světa se později dostal přes evropského poskytovatele coworkingových prostor HubHub, která je součastí developerské společnosti HB Reavis. V ní zastával pozici Country Managera. Do Woltu přišel na začátku roku 2021. Za dobu jeho vedení se stal Wolt nejsilnější rychlou doručovací společností v oblasti potravin v 16 městech. Tým 10 zaměstnanců se pod jeho vedením rozrostl na 170 lidí.

-stk-