Obi mění v Německu mediálku, v Česku pokračuje S.E.N.

pátek, 5. ledna 2024, 09:45 Aktuality, Reklama MediaGuru

Hobby market Obi změnil na svém mateřském trhu mediální agenturu. V České republice pokrařčuje ve spolupráci s agenturou S.E.N. 

Zdroj: Shutterstock

Zdroj: Shutterstock

Německý řetězec hobbymarketů Obi na svém domovském trhu vyměnil mediální agenturu. V rozsáhlém vícestupňovém výběrovém řízení si vybral agenturu Pilot, jež nahradí dosavadní Zenith ze sítě Publicis. V České republice bude i nadále pokračovat s marketingovou agenturou S.E.N.

Agentura Pilot zaujala řetězec svou strategií, plánováním a nákupem, ale také inovativními datovými a technologickými řešeními. Cílem spolupráce, jež byla zahájena začátkem letošního roku, je i nadále rozvíjet silné postavení značky Obi v offline i online prostředí. 

Zenith bude i nadále spolupracovat se značkou na maďarském a polském trhu, nově získala také mediální odpovědnost za komunikaci společnosti na Slovensku. Rakousko bude nadále spravovat agentura UM PanMedia Kommunikationsberatung und Mediaeinkauf, Slovinsko společnost UM-INI d.o.o. Zodpovědnost za italský trh přebírá agentura Media Club ze skupiny M.

„Velký dík patří agentuře Zenith, která nám po dobu osmi let poskytovala vynikající podporu. Jsme rádi, že budeme pokračovat ve spolupráci ve výše zmiňovaných zemích. Jsme přesvědčeni, že v době stále složitějšího chování uživatelů médií budeme s novou agenturou úspěšní. Společně máme potenciál dále rozvíjet inovativní mediální strategie,“ komentuje Benjamin Schulz-Adamos, ředitel oddělení médií a reklamy Obi. 

-stk-