Primark uvádí kolekci pro handicapované, uzpůsobí i prodejny

pátek, 19. ledna 2024, 07:05 Aktuality, Retail MediaGuru

Primark představuje kolekci, jež byla navržena s ohledem na potřeby osob se zdravotním postižením. Zároveň upraví pro jejich potřeby i prodejny.

Zdroj: Primark

Zdroj: Primark

Primark uvádí první přizpůsobivou kolekci spodního prádla, jež je navržena s ohledem na potřeby osob se zdravotním postižením. Další budou následovat. Zároveň chce pro potřeby handicapovaných přizpůsobit i své prodejny. 

„Naše první kolekce přizpůsobivého spodního prádla vznikala dva roky, máme ale ambice jít ještě dál. Je to pro nás totiž víc než jen nová řada – je to začátek zkoumání toho, jak podporujeme naše handicapované zákazníky a kolegy, a také pochopení toho, co ještě můžeme udělat, aby se Primark stal příjemnějším místem pro práci a nakupování,“ popisuje Maciej Podwojski, ředitel společnosti Primark pro střední a východní Evropu. 

Přizpůsobivé oděvy jsou určené pro potřeby osob se zdravotním postižením. Prádlo je navrženo tak, aby bylo praktické a pohodlné, disponuje tedy snadným zapínáním, magnetickými sponkami a suchým zipem. Čtyřdílná kolekce obsahuje bezešvou podprsenku a krajkovou podprsenku s magnetickým předním zapínáním, kalhotky a menstruační kalhotky s magnetickým zapínáním po obou stranách. Cena se pohybuje od 260 Kč do 310 Kč, k dostání je ve velikostech od 2XS do 2XL. Kolekci propaguje kampaň, kterou nafotila Esme Moore.

Vedle uvedení nové kolekce Primark zkontroluje své prodejny a bude hledat způsoby, jak poskytovat lepší služby a vstřícnější přístup k zákazníkům a kolegům se zdravotním postižením. V návaznosti na dosavadní práci, která zahrnuje spolupráci s handicapovanými talenty v průběhu kampaní, nabídku speciálních přístupných pokladen a šaten pro osoby se zdravotním postižením, se zavázala k prosazování změn v celém svém sortimentu prodejen. Na úpravách Primark spolupracuje s organizací pro zdravotně postižené AccessAble, s aktivistkou za práva zdravotně postižených Dr Shani Dhandou, globální organizací pro zdravotně postižené Purple Tuesday a organizací sdružující podniky v oblasti začleňování osob se zdravotním postižením Business Disability Forum

-stk-