Radio 1 vysílá v Praze nově z objektu firmy RTI cz

čtvrtek, 4. ledna 2024, 13:45 Rádio, Aktuality MediaGuru

Z vysílacího stožáru RTI cz je v Praze nově šířen signál Radia 1. Důvodem k přesunu z původního stanoviště je havarijní stav Rošického stadionu. Vysílatelé toto místo postupně opouštějí.

Vysílací stožár RTI cz v areálu Rošického stadionu. Foto: Radio United Broadcasting

Vysílací stožár RTI cz v areálu Rošického stadionu. Foto: Radio United Broadcasting

„Vysílač Radia 1 Praha 91,9 se kvůli nutnosti odejít z Rošického stadionu (špatný stav) přesouvá dočasně na protilehlý roh stadionu k provozovateli RTI cz. Přepnutí, bez výpadku, proběhlo 27. prosince 2023 ve 12.20,“ uvedl pro MediaGuru Martin Hroch, generální ředitel společnosti Radio United Broadcasting, která tuto stanici provozuje. Stejná skupina nedávno přesunula vysílač rádia Kiss na Strahovskou věž Českých Radiokomunikací, což by mělo zlepšit i dosah programu.

Kromě FM vysílání je možné Radio 1 naladit pozemní cestou v Praze také prostřednictvím rozhlasového multiplexu RTI cz. Díky tomu jsou pokryty signálem i další části Čech, jako je například Karlovarsko, Plzeňsko nebo Českobudějovicko. Do budoucna může dojít i k dalšímu rozšíření stanice na platformě DAB+. Operátor je jedním z účastníků probíhající aukce pro přidělení kmitočtů komerčním sítím ze strany ČTÚ. Podle informací MediaGuru se aukce chýlí ke svému závěru, je ve čtvrté, závěrečné fázi.

-lukpol-

České Radiokomunikace šíří rádio Kiss ze Strahovské věže

čtvrtek 28. prosince 2023