Šlechtická rodina Lobkowiczů na digitalizaci volí Brainz

středa, 24. ledna 2024, 07:15 Aktuality, Marketing MediaGuru

Organizace House of Lobkowicz buduje svou novou identitu „Moderní Noble Family”. 

William R. Lobkowicz, hlavní šéf inovačního týmu House of Lobkowicz, zdroj: House of Lobkowicz

William R. Lobkowicz, hlavní šéf inovačního týmu House of Lobkowicz, zdroj: House of Lobkowicz

Organizace House of Lobkowicz (HoL) spravující české kulturní dědictví, které se za posledních 700 let podařilo uchovat díky péči šlechtické rodiny Lobkowiczů, se rozhodla pro „Next-Gen digitalizaci“ všech svých kulturních aktivit. Sem patří především péče o kulturní památky v rodinném vlastnictví, ale také eventové a mezinárodní vzdělávací projekty. Jejím cílem je využívat nejnovější technologie, pro zdokonalení návštěvnických zkušeností, rozšíření uměleckých zážitků a zároveň transformaci všech svých interních procesů. Za svého partnera pro tento proces si tým přímého potomka rodu,a zároveň hlavního šéfa inovačního týmu HoL Williama R. Lobkowicze vybral kreativní skupinu Brainz Studios

Brainz studios poskytne HoL komplexní digitální služby. To zahrnuje vše od revize aktuálních digitálních procesů, komunikačních kanálů, včetně webových stránek až po rozvíjení inovačního potenciálu, automatizaci marketingových a sales procesů s důrazem na přiblížení celkového brandu široké veřejnosti. Kromě toho bude úkolem Brainz Studios rozvíjet vizuální styl nového brandu HoL, který vytvořilo Studio Najbrt. Navazují tak na společnou spolupráci pro NGP.

„Naši předci v každém historickém období přemýšleli velmi progresivně. Byli si dobře vědomi aktuálního kulturního a politického prostředí a uvědomovali si potřebu adaptovat se v proměnlivých časech. Na této tradici stavíme dodnes, soustředíme se na inovace, inspirujeme se v minulosti a tvoříme budoucnost. V naší snaze spojit umění a kulturu s nejmodernějšími technologiemi jsme hledali partnery, kteří sdílejí naši vizi. Nejen, že to Brainz Studios splňují, ale obohacují nás o své neocenitelné know-how a zkušenosti,” doplňuje William R. Lobkowicz.

Důležitou součástí celého procesu jsou nové způsoby prezentace umění, které je dnes národním kulturním dědictvím a které šlechtická rodina ve svých sbírkách rozšiřovala posledních 700 let. Do širokého kulturního a uměleckého portfolia patří památkově chráněné nemovitosti Lobkowiczký palác, zámky Nelahozeves a Roudnice nad Labem (a s ním propojené vinařství), hrad Střekov, nebo také rodný dům Antonína Dvořáka, který se v roce 2024 transformuje v muzeum a kulturní centrum a mezinárodní hudební památku. V uměleckých sbírkách nechybí díla světového formátu, ať už jde o obrazy Petera Brueghela, Diega Velásqueze, nebo rukopisy hudebních děl Ludwiga van Beethovena a Wolfganga Amadea Mozarta, některé z nich i s osobním věnováním.

-stk-