Starbucks přidává do kaváren digitální menuboardy

úterý, 16. ledna 2024, 11:05 Aktuality, Retail, Marketing MediaGuru

Starbucks začal digitalizovat své první pobočky. Digitální menuboardy by měly být do dvou let ve všech kavárnách. 

Digitální menuboardy by měly být do dvou let na všech pobočkách Starbucks v České republice, zdroj: Starbucks.

Digitální menuboardy by měly být do dvou let na všech pobočkách Starbucks v České republice, zdroj: Starbucks.

Kavárenský řetězce Starbucks provozuje v současnosti na tuzemském trhu 55 kaváren. Na sklonku loňského roku instaloval do prvních z nich digitální menuboardy, jejichž účelem je lepší prezentace stálé nabídky i časově limitovaných akcí a snadnější orientace zákazníků. V horizontu dvou let by měly být těmito menuboardy opatřeny všechny pobočky sítě v České Republice.  

Kromě digitalizace se Starbucks věnoval v loňském roce otevírání nových kaváren. Do sítě přibyly tři nové pobočky. „Loňský rok se pro nás nesl nejen ve znamení přidávání nových lokalit, v nichž si zákazníci Starbucks mohou dopřát skvělou kávu a další speciality, ale také budování ještě vyšší úrovně těch stávajících,” uvádí Grzegorz Kazmierczak, regionální provozní ředitel Starbucks pro Českou republiku a Slovensko, s tím, že řetězec pracuje i na rozšiřování rostlinné nabídky a snižování dopadu na životní prostředí.

Nová kavárna se otevřela v Plzni. S 50 místy k sezení o celkové rozloze 158 metrů čtverečních se nachází v přízemí oblíbeného nákupního střediska OC Plaza. V prostoru jsou i čtyři vzrostlé stromy, původně zahrnuté do designu obchodního centra.

Další novinka je pobočka na Pražském hradě, v srdci památky UNESCO s více než tisíciletou historií. Kavárna s 54 místy na rozloze 302 metrů čtverečních a dalšími 72 místy na letní zahrádce sídlí v nově zrekonstruované budově Nového proboštství v těsném sousedství katedrály svatého Víta a nabízí výhled do Jeleního příkopu. Jedná se o druhou kavárnu v areálu Pražského hradu, který je nejnavštěvovanější pražskou lokalitou.

Starbucks otevírá další kavárnu na Pražském hradě

čtvrtek 21. prosince 2023

Zcela nová kavárna vznikla rovněž v ulici Kaprova na Starém městě, na půli cesty mezi budovou Rudolfina a Staroměstským náměstím. Pobočka nabízí zákazníkům 90 míst k sezení na ploše 290 metrů čtverečních.

Kompletní renovací pak prošla dvoupatrová kavárna na pražském Můstku, která patří k největším v České republice. Poskytuje celkem 105 míst k sezení na celkové rozloze 303 metrů čtverečních a venkovní posezení.

Ve všech nových či zrekonstruovaných pobočkách jsou instalovány i zmíněné digitální menuboardy, kromě toho jsou již také na pražské pobočce v Palladiu a brněnské na Svobodově náměstí

-stk-