VUT si kampaní připomíná 125 let od založení

pondělí, 29. ledna 2024, 06:55 Aktuality, Reklama MediaGuru

Kreativní koncept k oslavám 125. výročí založení brněnské techniky připravilo VUT ve spolupráci s brněnskou digitální agenturou Cognito. 

Klíčový vizuál k oslavám 125 let od založení VUT, zdroj: VUT

Klíčový vizuál k oslavám 125 let od založení VUT, zdroj: VUT

V pátek 19. ledna byly oficiálně zahájeny oslavy 125. výročí založení Vysokého učení technického v Brně (VUT). Hlavními tématy jsou důležitost technického vzdělávání a rozvoj technologické excelence. Na podzim loňského roku vypsala univerzita výběrové řízení, ve kterém se svým konceptem „125 let rozvíjíme technologickou excelenci“ vyhrála brněnská digitální agentura Cognito.

Koncept se zaměřuje na budoucnost. „Předchozí oslavy se primárně zaměřovaly na tradici techniky v Brně. My jsme se rozhodli postavit koncept na budoucnosti. VUT je moderní technickou univerzitou, která se podílí na řadě významných výzkumů, a na jejíž půdě se tvoří budoucnost. Naším cílem je tento pohled představit světu. Současně se jedná o první oficiální výstup vycházející z nové univerzitní marketingové strategie, na které s VUT nyní spolupracujeme,” představuje myšlenku Michaela Luňáčková z Cognito.

Dominantou konceptu je symbol „T“, který se prolíná celou komunikací, včetně úvodního videa. „Video začínající pomyslným velkým třeskem symbolizuje začátek cesty VUT k technologické excelenci. Ta je pak vyobrazena jako linka protínající body v černém prostoru. Jednotlivé body vykreslují historii i budoucnost oborů VUT, přičemž na konci videa vytvoří symbol ‚T’. Minimalistický černo-červený design videa je doplněn ilustracemi vysoce stylizovaných technických výkresů a spolu s výrazným zvukovým podkresem zdůrazňuje technologickou excelenci,“ vysvětluje art directorka agentury Cognito Petra Kašparová a doplňuje: „Koncept se symbolem ‚T’ je univerzální a poskytuje VUT prostor upravovat textová pole oblastí rozvoje technologické excelence s ohledem na odbornost cílové skupiny.

 

„Cognito přesně vystihlo požadavky univerzity pro oslavy. VUT dlouhodobě klade důraz na význam technického vzdělávání pro rozvoj technologické excelence a zvýšení konkurenceschopnosti České republiky a také Evropské unie. V současnosti univerzita dosahuje excelentních výsledků v tradičních oborech, i oborech budoucnosti jako jsou vesmírné a letecké technologie, jaderné technologie, mikroskopie či polovodičové technologie a mnohem více,“ potvrzuje koordinátorka oslav Anna Krujlacová.

-stk-