CME: Voyo dosáhlo ve svých zemích milionu předplatitelů

pondělí, 26. února 2024, 11:45 TV, Aktuality MediaGuru

Přes jeden milion předplatitelů vykazuje služba Voyo na všech trzích, na kterých je přítomná mateřská firma CME.

Vývoj počtu předplatitelů služby Voyo v zemích, kde CME působí. Zdroj: CME

Vývoj počtu předplatitelů služby Voyo v zemích, kde CME působí. Zdroj: CME

Video služba Voyo z mediální skupiny CME eviduje na všech trzích této skupiny více než jeden milion předplatitelů. V pondělí to oznámila CME. Milník přichází tři roky po akvizici skupinou PPF a představuje sedminásobný nárůst od roku 2020, dodala.

Nejvýrazněji přibyli předplatitelé z Česka, Slovenska a Slovinska. Voyo se podle CME stává lídrem mezi lokálními poskytovateli videoobsahu předplatitelům (SVOD poskytovateli) na většině trhů, kde CME působí. Celkem je aktivní v šesti zemích, vedle výše uvedených také v Rumunsku, Bulharsku a Chorvatsku.

V roce 2020 využívalo službu Voyo napříč zeměmi CME 135 tisíc předplatitelů, informovala rovněž CME.

V lednu 2021 vedení skupiny CME připravilo novou strategii pro už existující Voyo, kterou reagovalo na probíhající digitální transformaci mediálního odvětví. Součástí strategie byly výrazné investice do technologického řešení, marketingu a distribučních kanálů. Podstatná část financí směřovala také do výroby nového lokálního obsahu, který byl a zůstává těžištěm strategie. Za uplynulé tři roky přinesla v rámci své originální nabídky Voyo Originals 37 titulů. 

„Vzestup SVOD změnil podobu mediálního průmyslu. Diváci jsou hladoví po novém obsahu a vidíme, že tento trend stále roste nejen v Česku, ale napříč našimi trhy. Věřím, že za diváckým úspěchem Voyo stojí to, že probíhající změny odvětví dokážeme vzít za své a investujeme na správných místech,“ říká zástupce generálního ředitele CME Dušan Švalek.

Voyo si při svém obnoveném startu v roce 2021 dalo za cíl dosáhnout do roku 2026 jen v Česku a na Slovensku jeden milion předplatitelů. Na začátku letošního ledna oznámilo, že v obou zemích dosahuje 650 tisíc předplatitelů. Při příležitosti premiéry seriálu Metoda Markovič: Hojer informoval generální ředitel Novy Daniel Grunt, že jen v Česku se počet předplatitelů přehoupl přes hranici půl milionu.

Série Metoda Markovič: Hojer patří k posledním Voyo Originálům, které služba v Česku nabídla. Dalším nedávným počinem je šestidílný špionážní thriller Extraktoři. V uplynulých dnech jej uvedli na filmovém festivalu Berlinale a do své nabídky jej zařadil mezinárodní distributor seriálové tvorby Keshet International

Metoda Markovič: Hojer startuje na Voyo od 26. ledna

středa 24. ledna 2024

Nova: Voyo překročilo hranici 650 tisíc předplatitelů

úterý 2. ledna 2024

-mav-