Čtyřlístek má televizní podobu, startuje na ČT jako večerníček

středa, 14. února 2024, 15:00 Aktuality, TV MediaGuru

Od středy 14. února nabídne dětský kanál ČT:D od 18:45 sedm premiérových dílů večerníčku připravených podle komiksu Čtyřlístek. Pracuje se přitom i na dalších dílech.

Zdroj: Česká televize

Zdroj: Česká televize

Nejdéle vycházející český komiks Čtyřlístek se představí jako večerníček. Sedm premiérových dílů se na obrazovkách České televize objeví od 14. února vždy v 18:45 na Déčku. ČT zároveň dodala, že už připravuje pokračování.

Seriál vznikal ve spolupráci s autorem původního komiksu a ilustrátorem Jaroslavem Němečkem, scénář večerníčku napsala Hana Lamková, také jedna z autorek originálního časopisu. Hudbu zkomponoval Ondřej Soukup

„Od vydání prvního komiksu uplynulo čtyřiapadesát let a teď mu televizní obrazovka dala život. Příběhy z komiksu vycházejí, ale jsou rozvinutější a dramatičtější. Nový večerníček tak nabídne jak známé příběhy, tak i úplně nová dobrodružství, která vznikla speciálně pro večerníček,“ říká kreativní producentka Barbara Johnsonová.

Hlavním hrdinům propůjčily hlas osobnosti známé z celovečerního filmu. Fifinka promluví hlasem Terezy Bebarové, Myšpulína namluvil Jiří Ployhar, Pinďu Jan Maxián a Bobíka Bohdan Tůma. Příběhy doprovodí vyprávěním Miroslav Táborský.

Kromě hlavních protagonistů se objeví také zloduch Zádrhel nebo další postavy spjaté s předlohou. Večerníčkové zpracování přinese aktuálně sedm epizod nazvaných: Kamarádi z Třeskoprsk, Bramborová medaile, Šikovné rukavice, Poprask v ZOO, Záhada pyramidy, Fifinka má narozeniny a Kulový blesk.

Večerníček vznikl v koprodukci s animačním studiem Alkay Animation Prague a při výrobě byla použita digitální animace.

-mav-