Datart spouští udržitelný projekt „Vypni motor“

pátek, 16. února 2024, 11:50 Aktuality, Marketing, Udržitelnost MediaGuru

V rámci nového projektu chce Datart šířit osvětu a nabádat k praktickým krokům, které povedou ke snížení produkce emisí či omezení hlukového znečištění. 

Zdroj: Datart

Zdroj: Datart

Datart v rámci svých aktivit zaměřených na udržitelný rozvoj přichází s projektem „Vypni motor“. Chce tak šířit osvětu a nabádat k praktickým krokům, které povedou ke snížení produkce emisí či omezení hlukového znečištění.

„Udržitelnost je něco, čemu přizpůsobujeme celou řadu našich kroků. Naším cílem je být co možná nejvíce ohleduplní vůči životnímu prostředí. Iniciovali jsme proto projekt Vypni motor, jehož cílem je ukázat, že i malými dílčími změnami je možné přispět ke snižování negativního dopadu člověka na naši planetu tak, aby na ní mohly spokojeně žít i další generace,“ vysvětluje Petra Psotková, tisková mluvčí Datart. 

V rámci projektu jsou všichni řidiči, podílející se na distribuci, vedeni k tomu, aby při každé zastávce na místě vyzvedání či doručování objednávky zákazníkům, auto vždy vypnuli – bez ohledu na to, jestli jde o zastávku trvající půl hodiny, nebo jen pár minut. „Stejně tak řidiče nabádáme, aby auta nezůstávala nastartovaná ani v depech Dopravartu a našich skladech,“ doplňuje Petra Psotková s tím, že častějším vypínáním motoru auta dochází ke snížení emisí skleníkových plynů a dalších škodlivých látek, které negativně ovlivňují kvalitu ovzduší. 

-stk-