EBU spouští sportovní kanál Eurovision Sport, je přístupný zdarma

pondělí, 5. února 2024, 14:55 Aktuality, TV MediaGuru

Evropská vysílací unie uvedla svou první přímou službu pro diváky, je jí sportovní digitální kanál Eurovision Sport.

Ilustrační foto, zdroj: Unsplash

Ilustrační foto, zdroj: Unsplash

Evropská vysílací unie (EBU), sdružující média veřejné služby, spustila v pondělí 5. února platformu pro digitální streamování sportovního obsahu Eurovision Sport.  Jejím cílem je zvýšit možnosti bezplatného přístupu ke sportovnímu obsahu v celé Evropě. Jde o první službu EBU určenou divákům. Přinést chce až  tisíce hodin streamovaného obsahu.

Sportovní streamovací kanál EBU má spolupracovat s členskými organizacemi, mezi které patří i Česká televize. Sportovní nabídku má tvořit řada sportů od atletiky, gymnastiky, plavání, lyžování po přenosy z mistrovství světa nebo Evropy a národních šampionátů.  

K nejbližším událostem, které nabídne, se řadí Mistrovství světa v plaveckých sportech v Dauhá (2.-18. února), MS v biatlonu (7.-18. února) v Česku (Nové Město na Moravě) a halového mistrovství světa v atletice příští měsíc v Glasgow (1.-3. března).

„V současné době má přístup k prémiovým sportovním kanálům pouze třetina sportovních fanoušků. Doufáme, že prostřednictvím bezplatného streamování Eurovision Sport demokratizujeme přístup k živým sportovním přenosům a pomůžeme rozvíjet jednotlivé sporty," uvedl uvedl Noel Curran, generální ředitel EBU.  

EBU v současné době spravuje mediální práva pro 14 sportů a poskytuje více než 43 tisíc hodin sportovního obsahu ročně, a to prostřednictvím dohod s 28 mezinárodními sportovními federacemi.

Eurovision Sport je přístupný na webu eurovisionsport.com, jako aplikace pro mobilní zařízení a tablety se systémy Android a iOS a později během roku také prostřednictvím televizorů připojených k internetu a vybraných bezplatných streamovaných televizních kanálů podporovaných reklamou (FAST).

-mav-