Eurosport připraví pro olympiádu opět speciální kanály

středa, 21. února 2024, 12:05 Aktuality, TV MediaGuru

Olympijské hry z Paříže bude možné sledovat nejen na dvou hlavních kanálech Eurosport, ale i dočasných stanicích. Jedna z nich bude šířena i ve 4K verzi, tedy formátu Ultra HD.

Letošní olympijské hry se konají v Paříži. Foto: Pixabay

Letošní olympijské hry se konají v Paříži. Foto: Pixabay

„V průběhu Olympijských her budeme mít distribuci 4K v České republice a na Slovensku a také sedm pop-up kanálů,“ sdělila na dotaz MediaGuru.cz Pavla Brožková, mluvčí společnosti Warner Bros. Discovery pro náš region. V tuto chvíli ještě není známé, kteří konkrétní operátoři tyto speciální programové předvolby nabídnou. V minulosti to byly na českém trhu výhradně velcí hráči jako O2 Czech Republic nebo Vodafone. Letošní OH proběhnou od 26. července do 11. srpna.

UHD verze Eurosportu bude označená jako Eurosport 4K, příležitostné programové předvolby jako Eurosport 3 až Eurosport 9. Navážou tak na dva dlouhodobě působící lineární kanály Eurosport 1 a Eurosport 2. Každá z programových předvoleb bude mít určeno své zaměření – tenis, stolní tenis a golf; fotbalové přenosy; basketbal; házená, volejbal; judo, wrestling, box a taekwondo; rytmická gymnastika, umělecká gymnastika, trampolína, skoky do vody a synchronizované plavání.

-lukpol-

T-Mobile vyřadil Eurosport 4K, nedohodl se na podmínkách

pátek 5. ledna 2024