Glanc se zaměří na rozvoj webové verze, titul řídí Pistulková

středa, 7. února 2024, 07:00 Aktuality, Tisk, Internet & Mobil, Lidé MediaGuru

Lifestylový magazín Glanc z portfolia Vltava Labe Media si pro letošní rok určil prioritu v rozvíjení webové verze iGlanc.cz. Po odchodu Jany Marečková vede titul Petra Pistulková.

Petra Pistulková, zdroj: VLM

Petra Pistulková, zdroj: VLM

Lifestylový magazín Glanc (Vltava Labe Media) se letos zaměří na podporu růstu webu iGlanc.cz tak, aby byl rovnocenným partnerem své tištěné verze. VLM uvedla, že strategií pro letošní rok je udržení stabilního tištěného magazínu Glanc a zaměření se na rozvoj webové verze iGlanc.cz.

Webová verze iGlanc.cz byla spuštěna v květnu minulého roku a v letošním lednu dosáhla téměř 760 tisíc reálných uživatelů měsíčně (zdroj: NetMonitor).

„Vzhledem k tomu, že web iGlanc.cz ani ne po roce svého fungování předčil v číslech návštěvnosti i počtu pravidelných čtenářů naše očekávání, je pro nás v tomto roce důraz na web logickým krokem. Díky etablované tištěné verzi se nám otevírá prostor pro rozvoj webu této značky, ve které vidíme velký inzertní i čtenářský potenciál,“ uvedla Jitka Afsahi, členka představenstva VLM zodpovědná za divizi časopisy, marketing, distribuce a customer care.

iGlanc.cz plánuje rozšíření témat a rubrik zaměřených na módu, krásu a společnost, zapojení odborníků a ambasadorů z oblasti gastronomie, cestování, zdraví či psychologie a také navýšení produkce videorozhovorů a podcastů. Aktuálně například značka uvedla podcast (ne!)Závislá s Lucií Šaléovou o depresích, poruchách příjmu potravy či závislostech.

Dosavadní šéfredaktorka Glancu Jana Marečková ke konci ledna ukončila své působení ve VLM. Nově za značku a řízení redakčních týmů zodpovídá Petra Pistulková, současná publisherka lifestylových značek VLM.

-mav-