Jana Baráková vystřídala v čele Newton Media Věru Lhotskou

čtvrtek, 8. února 2024, 08:35 Aktuality, Lidé, Internet & Mobil MediaGuru

Novou CEO společnosti Newton Media je Jana Baráková, která přišla z Microsoftu. Vystřídala Věru Lhotskou, která se po devíti letech rozhodla svou pozici opustit.

Jana Baráková, zdroj: Newton Media

Jana Baráková, zdroj: Newton Media

Vedení společnosti Newton Media, české firmy na poli media inteligence služeb, se ujala Jana Baráková, která do Newtonu přichází po téměř deseti letech působení ve společnosti Microsoft. Na pozici CEO vystřídala Věru Lhotskou.

Jana Baráková působila mj. jako Enterprise Channel Manager v Microsoftu či na manažerských pozicích v americké společnosti Cisco v regionu CEE a ve Švýcarsku.

V Newtonu chce klást důraz nejen na zavádění inovací, ale rovněž chce posílit mezinárodní působení společnosti. „Newton Media vnímám jako tradiční a léty prověřenou značku s vysokým puncem kvality a obřím technologickým potenciálem,“ uvedla Jana Baráková. „V centru pozornosti pro mě stojí vždy klient. Za naší klíčovou přidanou hodnotu, kterou mu chci nabídnout, je především usnadnění orientace ve stále narůstajícím množství dat a informací,“ dodala. Její hlavní ambicí je posunout produkty a služby od monitoringu a reportingu více směrem k poskytnutí insightu.

S tímto cílem chce Baráková postupně zavádět řadu technologických inovací do stěžejního produktu firmy – platformy NewtonOne. Začít chce na jaře, kdy plánuje umožnit uživatelům analyzovat velká data za pomocí nástrojů umělé inteligence.

Výrazně rozšířit chce také množství monitorovaných zdrojů – ať už obohacením o mezinárodní data, tak ale i o nové typy médií či další distribuční kanály.

Majitel Newton Media Petr Herian bude ve firmě působit jen jako konzultant a primární pozornost hodlá věnovat rozvoji Newton Technologies, jejímž klíčovým produktem je speech-to-text aplikace Beey.

-mav-