JenPráce.cz klientům nabízí video inzeráty s AI avatary

neděle, 18. února 2024, 07:25 Aktuality, Reklama MediaGuru

JenPráce.cz spouští pro inzerující firmy novou službu v podobě video inzerátů vytvořených s pomocí umělé inteligence. 

Zdroj: JenPráce.cz

Zdroj: JenPráce.cz

Pracovní portál JenPráce.cz uvádí pro inzerující firmy novou službu. Svým klientům umožní využívat k náboru video inzeráty s AI avatary. Společnosti budou mít pro video inzeráty na výběr čtyři šablony.

„Tento formát spouštíme proto, že chceme nabídnout klientům cenově dostupnou službu ve formátu videa, kterou by mohli oslovit uchazeče o práci. Společnosti, které inzerují na portálu JenPráce.cz tímto získají nový a neokoukaný formát s velkým efektem,“ vysvětluje Michal Španěl, marketingový manažer pracovního portálu JenPráce.cz. „Dle průzkumů si uchazeči zapamatují až 95 % obsahu inzerátu ve video formě, zatímco v textové podobě jim ulpí v paměti jen 10 % informací,“ dodává. 

„Firma si bude moci zvolit ze čtyř šablon v moderním a progresivním stylu a vytvořit si inzerát ve svém designu. Šablony budou umožňovat zobrazit logo společnosti, název pozice a platové podmínky. Avatar pak bude říkat základní informace k pozici podle textu, který navrhneme na základě našich zkušeností. Firma si bude moci text samozřejmě navrhnout či pak upravit i sama,“  přibližuje Španěl

Video inzerát může být připraven v délce od 15 do 30 sekund. V rámci možných editací AI inzerátu se počítá i s možností upravovat avatarům styl oblečení dle potřeby tak, aby seděl ke konkrétním pozicím. Inzeráty v tomto novém formátu bude JenPráce.cz rovněž podporovat na svém Facebooku, kde má 850 tisíc fanoušků. Navíc budou inzeráty i na Instagramu. Na obou sociální sítích bude podpora garantovaná po dobu 7 dnů. Po uplynutí podporované doby však inzerce bude stále dohledatelná – z obsahu příspěvků tedy nezmizí.

Nový formát inzerátu má firmám uspořit i výdaje. „Tvorba AI inzerátů je cenově efektivnější ve srovnání s natáčením a postprodukcí video inzerátů naživo. Tento fakt činí video inzeráty přístupnějším formátem pro všechny firmy na českém trhu,” říká Španěl. „Množství nových funkcí navíc neustále poroste. Postupně budou avataři dynamičtější, přirozenější, dají se čekat komplexnější gesta a perfektní mimika. Vývoj v této oblasti je vzrušující a určitě zde ještě dlouho nedosáhneme stropu možností,” doplňuje. 

-stk-