Komentátor Pečinka opustí Reflex, přejde do Echo Media

úterý, 13. února 2024, 07:15 Aktuality, Tisk, Lidé MediaGuru

Na konci února odejde Bohumil Pečinka z Reflexu a stane se komentátorem Týdeníku Echo.

Bohumil Pečinka, zdroj: Czech News Center

Bohumil Pečinka, zdroj: Czech News Center

Politický komentátor a publicista Bohumil Pečinka opouští po 25 letech časopis Reflex. Od března bude na částečný úvazek působit jako vnitropolitický komentátor Týdeníku Echo, uvedl server Médiář. Pečinka byl v minulosti zástupcem šéfredaktora Reflexu, poslední rok a půl pro něj psal už jen externě.

„Za sebe říkám, že chci zkusit něco nového, že v mém životě proběhla v poslední době řada dost dramatických dějů, že jsem hodně blízkých lidí ztratil, a zase bohudík našel, a že není čas ztrácet čas. Byl jsem vždycky k Reflexu loajální, nebouchám dveřmi a přeju všem kolegům, včetně současného šéfredaktora Máti Bartkovského, hodně štěstí," napsal Pečinka v pondělí večer na sociální síti Facebook.

Upřesnil, že od března bude psát pro Týdeník Echo a Echo24.cz vnitropolitické komentáře a zároveň bude pokračovat s Petrosem Michopulosem v podcastu Kecy a politika. „Je možné, že cesty podcastu a Echa se budou v mnoha věcech prolínat," dodal.

Bohumil Pečinka v Reflexu začínal jako student, později s Danem Hrubým zakládal politickou rubriku, po tříleté přestávce v Lidových novinách se Reflexu vrátil. V letech 2016 - 2022 byl zástupcem šéfredaktora.  Z funkce odstoupil v červnu 2022 kvůli nesouhlasu s tím, jak majitel Reflexu, vydavatelství Czech News Center, přistoupilo k jednáním o budoucnosti podcastu Kecy a politika.

-čtk, -mav-