Médea je v insolvenčním řízení, návrh podala Tiscali

středa, 28. února 2024, 10:25 Reklama, Aktuality MediaGuru

Městský soud v Praze zahájil insolvenční řízení se společností Médea. Jde tak o další řízení s mediální firmou spojenou s Jaromírem Soukupem.

Zdroj: Médea

Zdroj: Médea

Městský soud v Praze rozhodl v pondělí 26. února o zahájení insolvenčního řízení se společností Médea. Zároveň vyzval věřitele, kteří chtějí své pohledávky uplatnit v insolvenčním řízení, aby podali své přihlášky. Vyplývá to z informací zveřejněných v insolvenčním rejstříku.

Návrh na insolvenční řízení podala společnost Tiscali Media. V insolvenčním návrhu jsou zároveň označeni i další věřitelé, konkrétně Knowlimits Group, W & P Euronova, Dynamix Media, BurdaMedia Extra, Česká televize a VZP.

Dluh Médey vůči Tiscali překračuje 2 mil. Kč, vyplývá z návrhu. V případě Knowlimits jde až o 70 mil. Kč, u České televize o více než 4 mil. Kč.

Nejde o první insolvenční řízení, kterému Médea čelí. Loni na jaře podaly insolvenční návrhy mj. Knowlimits, Media Club a Česká televize. Později ale byly zastaveny.

Městský soud v Praze v pondělí zároveň vyhlásil na návrh provozovatele TV Barrandov, společnost Barrandov Televizní studio, tzv. moratorium na majetek, které má firmu chránit před věřiteli. Ochrana platí tři měsíce, což má podle soudu poskytnout firmě čas na přípravu reorganizace. Společnost v návrhu moratoria oznámila, že má závazky za více než 991 milionů korun. Nejvíce přitom dluží společnosti České Radiokomunikace a její dceřiné firmě Czech Digital Group - v souhrnu je to více než 420 mil. Kč.

TV Barrandov dluží skoro miliardu, získala ochranu před věřiteli

úterý 27. února 2024

-mav-