MS v biatlonu sledovalo letos na ČT víc diváků než loni

úterý, 20. února 2024, 07:10 Aktuality, TV MediaGuru

Biatlonové mistrovství světa sledovalo letos na obrazovkách ČT v průměru 750 tisíc diváků, celkový zásah dosáhl 2,5 mil. diváků.

Studio České televize na biatlonovém MS, zdroj: ČT

Studio České televize na biatlonovém MS, zdroj: ČT

Průměrná sledovanost Mistrovství světa v biatlonu v Novém Městě na Moravě na obrazovkách ČT sport činila 748 tisíc diváků (4+). Ve srovnání s minulým mistrovstvím světa, jde o výrazný nárůst v meziročním srovnání o 200 tisíc diváků. Celkový zásah pak činil 2,5 milionu diváků (4+). Vyplývá to z dat oficiálního měření ATO-Nielsen. Signál od ČT z mistrovství světa odebíralo 30 států.

„Přenosy vyrobené týmem České televize byly velkými biatlonovými vysílateli hodnoceny velmi pozitivně. Ve všech tradičních biatlonových zemích dosáhl šampionát rekordní sledovanosti, někde došlo k nárůstu až o 30 procent. Mezinárodní biatlonová unie dokonce díky kvalitě signálu označila právě skončenou akci za nejlepší z posledních několika let,“ říká Markéta Vránková, projektová manažerka ČT sport a členka biatlonové komise EBU.

Nejsledovanějším přenosem byl závod s hromadným startem mužů, který vidělo 851 tisíc lidí. Podíl na sledovanosti činil 35,31 %. Hranici 800 tisíc diváků přesáhly ještě štafeta žen a stíhací závod žen.

„Jedná se o třetí nejsledovanější mistrovství světa v biatlonu v historii programu ČT sport a nejsledovanější šampionát od roku 2017. Těší mě, že je biatlon i nadále u diváků velmi populární i přesto, že česká reprezentace nezískala v domácím prostředí žádnou medaili,“ potvrzuje Petr Kubásek, šéfredaktor sportu TS Brno a autor biatlonového projektu.

„Z hlediska počtu kamer, vysílacích dní, lidí, kteří se na přenosech podíleli, a objemu techniky se jednalo o jednu z největších a nejsložitějších operací v dějinách sportovní výroby ČT, a tudíž celé televize. Chtěl bych poděkovat všem, kteří se na biatlonovém MS podíleli,“ uzavírá Jiří Ponikelský, výkonný ředitel ČT sport.

-mav-