Pilsner Urquell si na kreativu pro lokální trhy vybral VCCP

úterý, 6. února 2024, 13:15 Aktuality, Reklama MediaGuru

Stejně jako na globální úrovni se i o kreativu na českém a slovenském trhu pro značku Pilsner Urquell postará VCCP.

Zdroj: Pilsner Urquell

Zdroj: Pilsner Urquell

Značka Pilsner Urquell společnosti Plzeňský Prazdroj si ve výběrovém řízení pro český a slovenský trh vybrala agenturu VCCP. VCCP v pozici ATL agentury nahradí dosavadního partnera VMLY&R a naváže na partnerství se značkou Pilsner Urquell na globálních trzích.

„Hledali jsme partnera, který bude ke značce přistupovat s respektem k její tradici a významu, ale zároveň nám na ni dokáže dát čerstvý pohled,” komentuje výběr agentury Kristýna Tereková, Senior Brand Manager Pilsner Urquell.

V minulém roce značka Pilsner Urquell svěřila VCCP svou globální komunikaci, která běží od loňského dubna. „Nová kreativní platforma má na trzích, kde jsme ji zatím uvedli, úspěch a plánujeme ji proto rozšířit i do dalších exportních zemí,” reflektuje dosavadní spolupráci Zuzana Dudová, Marketing Manager Pilsner Urquell.

O mezinárodní a lokální komunikaci se budou ve VCCP starat dva různé agenturní týmy. Mimo to VCCP spolupracuje s Plzeňským Prazdrojem také na značce Birell.

„Český pivař je velmi náročný zákazník a konkrétně Pilsner Urquell bude vždy pod drobnohledem celého národa, což bereme jako velkou výzvu," komentoval Business Director VCCP Ondřej Fiala.

Dvoukolového výběrového řízení se zúčastnilo pět agentur, včetně dosavadní agentury VMLY&R. První výstupy z nové spolupráce budou v TV k vidění letos v březnu.

-mav-