Primark otevře v Praze další prodejnu, třetí v Česku

pátek, 16. února 2024, 06:50 Aktuality, Retail MediaGuru

V pražské Metropoli Zličín otevře Primark v pořadí třetí prodejnu na českém trhu. 

Zdroj: Primark

Zdroj: Primark

Primark plánuje otevřít v České republice svůj třetí obchod, a to v pražské Metropoli Zličín. První pobočku otevřel tento oděvní řetězec na Václavském náměstí v červnu 2021, o rok později přibyla pobočka v Brně.

Nová prodejna, jež by měla být otevřena v příštím finančním roce řetězce – tedy mezi zářím 2024 a zářím 2025 –, se bude rozkládat na ploše přibližně 2 800 m2. Nová pobočka vytvoří až 140 pracovních míst. V současné době byl již zahájen nábor na manažerské pozice. Další pracovní nabídky budou spuštěny v následujících měsících, včetně pozic vizuálních merchandiserů, personalistů či prodejních asistentů.

Primark zároveň oznámil výstavbu své sedmé prodejny v Polsku, a to v Zielone Arkady v Bydhošti. Do roku 2025 bude mít Primark 16 prodejen na šesti trzích střední a východní Evropy, včetně první pobočky v Maďarsku, v obchodním centru Arena Mall v Budapešti, která bude otevřena ještě letos, a také přidá třetí prodejnu v Rumunsku.

„Je to pro nás velmi významný den, protože oznamujeme ne jednu, ale hned dvě nové pobočky ve střední a východní Evropě. V roce 2024 uplyne pět let od otevření naší první prodejny v regionu, ve slovinské Lublani, a nyní jsme dosáhli milníku 12 prodejen na pěti trzích,“ komentuje Maciej Podwojski, ředitel společnosti Primark pro střední a východní Evropu, a dodává: „Naše pokračující investice v regionu dokazují náš závazek rozšiřovat naši přítomnost a naplňovat naše poslání nabízet zákazníkům udržitelnější módu za dostupné ceny.“

-stk-