RunCzech do kampaně ke 30. sezóně zapojuje zvířata

čtvrtek, 15. února 2024, 07:05 Aktuality, Reklama MediaGuru

V letošní kampani běžeckých závodů RunCzech figurují na vizuálech zvířata, vytvořená umělou inteligencí. 

Zdroj: RunCzech

Zdroj: RunCzech

Běžecké závody RunCzech jdou letos do jubilejní 30. sezóny. Na sérii závodů upozorní kampaň „All Runners are Beautiful“, v níž budou tentokrát figurovat zvířata, které vytvořila umělá inteligence. S nadsázkou ztělesňují to, že s RunCzechem může běhat opravdu úplně každý a záleží pouze na odhodlání nazout si boty a rozběhnout se. 

Jen za loňský rok vygenerovaly závody RunCzech české ekonomice 775 milionů korun, z toho 589 milionů přinesly tři pražské závody. „Cítíme změnu v atmosféře, mezi lidmi opět roste zájem o běhání. Čím dál více si uvědomují, že pohyb je pro jejich život velmi důležitý. Chceme jim v tom maximálně pomoct,“ říká Carlo Capalbo, prezident organizačního výboru RunCzech.

Loni přilákaly závody RunCzech 76 217 běžců z celkem 126 zemí světa. Alexander Mutiso na Prague International Marathon zaběhl nový traťový rekord (2:05:09), vítězkou projektu EuroHeroes podporujícího evropské sportovce a také české regiony se stala Češka Tereza Hrochová, Dm Rodinná míle přilákala přes 12 tisíc běžců, Juniorský maraton zapojil přes 10 tisíc studentů.

Letos chce RunCzech přivést k běhání ještě více lidí. „Věříme, že se našich závodů letos zúčastní přes 100 tisíc běžců, což by do české ekonomiky mohlo přinést v celkovém součtu více než miliardu korun,“ dodává Capalbo

Z tohoto důvodu RunCzech navyšuje kapacitu pro 1/2Maraton Praha na 15500 běžců, který je nyní již vyprodaný. Více než z poloviny tvoří jeho účastníci cizinci. Přihlásit do závodu se dá již pouze prostřednictvím charit – například Světlušky pomáhající těžce zrakově postiženým, která je hlavním charitativním partnerem půlmaratonu. Nově se bude startovat na Bubenském nábřeží vedle lávky HolKa u Holešovické tržnice. 

Pražský maraton bude startovat na Staroměstském náměstí. Součástí závodu bude opět Battle of the Teams. Součástí obou pražských závodů je sportovní veletrh Expo, který se koná na Výstavišti Holešovice.

Novinky jsou připraveny i pro regionální běhy. Na Mattoni 1/2Maratonech bude možné zaběhnout si také kratší vzdálenost. V Karlových Varech 10 km, v Českých Budějovicích a v Olomouci 5 km. „Chceme závody zatraktivnit pro celou rodinu. Závodníci se tak nyní mohou krom Dm Rodinné míle a Bambini Runu zapojit také do těchto kratších distancí. Vytvoříme tak celodenní sportovní a zábavní festival v centru každého města,“ nastiňuje Tomáš Mirovský, koordinátor závodů RunCzech.

-stk-