Smysl pro tumor sledovalo 1,35 mil. diváků, time-shift přidal 48 %

pondělí, 26. února 2024, 17:45 Aktuality, TV MediaGuru

Všechny díly seriálu Smysl pro tumor sledovalo v průměru 1,35 mil. diváků nad 15 let. Významnou roli hrála v celkovém počtu diváků i odložená sledovanost.

Smysl pro tumor, zdroj: Česká televize

Smysl pro tumor, zdroj: Česká televize

Všechny díly seriálu Smysl pro tumor, inspirovaného reálným příběhem onkologického pacienta, sledovalo v průměrně 1,35 milionu diváků s podílem na sledovanosti 31,05 %. Zásah celé série se vyšplhal na 2,97 milionu. Ukazují to data ATO-Nielsen pro diváckou skupinu 15+. Nadprůměrných výsledků dosáhl pořad i v hodnocení spokojenosti, originality a zaujetí, uvedla v pondělí Česká televize. Šlo o nejsledovanější nedělní televizní pořad.

Za prvních sedm dílů míra spokojenosti dosáhla na průměrnou hodnotu 8,8 bodu z celkem deseti možných. Míra zaujetí se vyšplhala na 83 % a míra originality na 73 %. „Seriál vyhledávaly více ženy než muži. Z věkových skupin pak nejvíce bavil diváky ve věku 45-64 let a také mladé diváky 15-24 let. Nejvyššího podílu dosáhl Smysl pro tumor u vysokoškoláků, zájem s dosaženým vzděláním prudce stoupal. Regionálně je nadprůměrný zájem u diváků z Prahy, východních Čech a Střední Moravy,“ uvádí podrobnosti vedoucí výzkumu a analýz ČT Renata Týmová.

Z celkové živé TV sledovanosti přidala 48 % odložená sledovanost (CS 4+). Většina byla do sedmi dnů v televizi, na internetu sledovalo seriál Smysl pro tumor průměrně 110 tisíc diváků starších čtyř let.

Sledovanost seriálu Smysl pro tumor (živě, odloženě, na webu). Zdroj: ČT, ATO-Nielsen

Sledovanost seriálu Smysl pro tumor (živě, odloženě, na webu). Zdroj: ČT, ATO-Nielsen

Seriál vysílala Česká televize od 7. ledna do 25. února. Původní belgická verze Gevoel voor tumor byla oceněna cenou Prix Europa pro nejlepší televizní sérii roku 2018. Autorem české adaptace je scenárista Matěj Podzimek, režie se ujala Tereza Kopáčová. Hlavní role v seriálu ztvárnili Filip Březina, Tereza Brodská, Jiří Bartoška, Alžběta Malá nebo Pavel Řezníček.

Celou sérii doprovodila osvětová kampaň a samostatná podcastová série. Součástí každého dílu byly také rozhovory se skutečnými onkologickými pacienty ze sdružení Fuck Cancer.

Závěrečný díl Smysl pro tumor byl pořadem nedělního dne

pondělí 26. února 2024

-mav-