Tištěný magazín Wired vyjde poprvé 6. března

úterý, 6. února 2024, 11:05 Aktuality, Tisk MediaGuru

Tuzemská verze technologického magazínu Wired bude distribuována v nákladu 15 tisíc výtisků

Redakce WIred, zdroj: Wired

Redakce WIred, zdroj: Wired

První tištěné vydání české a slovenské edice magazínu Wired vyjde 6. března v nákladu 15 tisíc kusů. Naprostá většina článků vzniká lokálně s českými a slovenskými autory, ale objeví se i výběr toho nejlepšího ze zahraničních edic. Vydání bude mít více než 180 stran, uvedl vydavatel Wired v oficiálním oznámení.

Tématem čísla je „future of humanity" a nabídne články a rozhovory nejen ze světa technologií, ale i vědy, medicíny, životního stylu, kultury nebo byznysu. Bude k dostání v tradiční distribuční síti, klíčové budou rovněž dopravní uzly (letiště, nádraží). Výtisky půjdou také do zhruba stovky nejlepších kaváren v Česku. Část nákladu bude distribuovaná i na Slovensku.

„Jsme velmi rádi, že vidíme velký zájem čtenářů i partnerů. Mezi významné inzerenty už nyní patří například prémiová automobilka, jedna z největších bank v zemi, luxusní hodinářství, softwarové a cybersecurity společnosti a další," uvedl šéfredaktor Wired Michal Kučera.

Tištěné vydání Wired doplňuje web Wired.cz, který běží od listopadu loňského roku. Na přípravě se podílejí novináři, jako je bývalý šéfredaktor DolceVita Vladan Šír, bývalý redaktor Forbes Darek Šmíd nebo bývalý art director Vogue CS Jakub Straka a další.

-mav-