Výkonným ředitelem správce SLPV je Michal Holas

čtvrtek, 29. února 2024, 17:00 Aktuality, Lidé, Internet & Mobil MediaGuru

Výkonným ředitelem Správce licenčních práv vydavatelů (SLPV) se od 1. března stává Michal Holas.

Michal Holas, zdroj: LinkedIn profil M. Holase

Michal Holas, zdroj: LinkedIn profil M. Holase

Výkonným ředitelem Správce licenčních práv vydavatelů (SLPV) byl k 1. březnu jmenován Michal Holas, který je expertem na regulaci digitálních platforem, medií a online prostředí.

Ze svých předchozích funkcí má zkušenosti nejen s digitální regulací, ale také s působením v národních i mezinárodních asociacích, obchodních komorách, expertních týmech Svazu průmyslu a dopravy a na dalších odborných platformách. Své mezinárodní zkušenosti získal a rozšířil absolvováním pracovních stáží u Stálé mise ČR při OSN v New Yorku, při Stálém zastoupení ČR v Bruselu, a především ve funkci vedoucího zahraniční kanceláře agentury CzechTrade při generálním konzulátu ČR v Šanghaji.

Před nástupem do funkce výkonného ředitele SLPV spolupracoval s konzultantskou společností Chronos consulting a poskytoval právní poradenství a poradenství v oblasti public affairs českým technologickým a mediálním společnostem. Aktivně se tak podílel např. na finální podobě Aktu o digitálních trzích, Aktu o digitálních službách, Kodexu zásad boje proti dezinformacím nebo Aktu o umělé inteligenci, stejně jako české implementaci evropské směrnice o autorském právu. Regulaci vnitřního trhu EU se věnoval také jako právník na Ministerstvu průmyslu a obchodu ČR.

SLPV založilo 17 českých mediálních společností s cílem získat oprávnění k výkonu kolektivní správy a hájit práva vydavatelů vůči uživatelům jejich obsahu, mezi které patří zejména velké technologické platformy, vyhledávače, sociální sítě a služby monitoringu tisku.

Média založila kolektivního správce pro výběr poplatků za online obsah

pondělí 22. ledna 2024

-mav-