Adison rozšiřuje záběr o IT a tech, přichází Mazánková

úterý, 5. března 2024, 06:55 Aktuality, PR, Lidé MediaGuru

PR agentura Adison rozšiřuje záběr o IT, technologie a globální komunikaci. Do týmu nastupuje Kristýna Mazánková. 

Kristýna Mazánková, zdroj: Adison

Kristýna Mazánková, zdroj: Adison

Do agentury Adison přichází Kristýna Mazánková, seniorní PR konzultantku, pod jejímž vedením vzniká nová orientace agentury na segment IT, tech, start-up firem a schopnost kvalitně řešit PR i na globálním trhu

Kristýna Mazánková má mnoho let zkušeností se specifickým prostředím technologických firem a start-upů. V minulosti pracovala pro Avast, JetBrains nebo SatoshiLabs i zahraniční společnosti.

„Technologické společnosti se při své komunikaci často perou s potížemi, jak popsat poměrně komplexní technologie jednodušeji a přitom neztratit odbornou preciznost. Dalším problémem je nastavení brandové komunikace ve správném tónu a přesné zacílení kampaní prostřednictvím různých kanálů. S obojím a dalšími specifickými úkoly moderního PR v technologiích dokážeme v Adisonu pomoci,“ uvádí Kristýna Mazánková.

„Tímto krokem navazujeme na dosavadní práci pro IT klienty jako Amazon Web Services, Anect, Keboola nebo Veracomp. Chceme pracovat pro velké IT firmy i startupy, cizí nám nejsou ani fintech firmy nebo i B2C značky jako spotřební elektronika,“ dodává k tomu spolumajitel agentury Tomáš Fridrich.

Tým pod vedením Kristýny Mazánkové bude poskytovat služby PR komunikace včetně tvorby strategie, uvádění produktů a služeb na domácí i zahraniční trhy nebo například profilování představitelů top managementu. „Očekáváme, že potenciální klienty osloví také naše schopnost zahraničního PR, která není v Česku příliš rozšířená,“ popisuje Fridrich. „Komunikace na zahraničních trzích je specifická v každém regionu. Ať už ji chcete dělat napřímo, nebo koordinovat místní agenturu, rozhodně se vyplatí mít partnera ve stejném časovém pásmu, který s vámi mluví společnou řečí,“ doplňuje Mazánková.

Technologickým klientům nabízí Adison vedle PR komunikace také konzultaci marketingových aktivit. Od poloviny loňského roku pracuje agentura pro Amazon Web Services (AWS), Fingood, jenž působí v investičním crowdfundingu, společnost Spectrasol, která vyvíjí patentované prokognitivní osvětlení.

-stk-