Billa mění značku, z Experta se transformuje na Idealistu

pátek, 8. března 2024, 11:40 Aktuality, Marketing, Reklama MediaGuru

Billa posouvá svou značku z Experta na Idealistu, chce lidem pomáhat k více momentům dobra. 

Zdroj: Billa

Zdroj: Billa

V loňském roce zahájila Billa novou éru s cílem dlouhodobě zvyšovat svůj podíl na českém trhu. Změny podpoří repositioning a nová komunikační platforma, kterou společně s kampaněmi připravila agentura McCann Prague. Mezi nejvýznamnější kroky transformace patří rozšiřování sítě prodejen, jejich redesign, implementace nového retail konceptu do těch stávajících, spuštění e-shopu, nový věrnostní program Billa klub, upravený sortiment a rozšířená nabídka privátních značek. 

Billa promítne svou novou identitu do prodejen i komunikace

úterý 5. března 2024

Repositioning Billy proběhl jak na centrální, tak na lokální úrovni, transformující značku z Experta na Idealistu. Řetězec ve své nové komunikační strategii věří, že „všichni mohou mít lepší a aktivnější život, pokud si každý den vytvoří více momentů dobra“. Ty mohou mít podobu dobrého jídla, dobré nálady, chvilek s blízkými či dobrých skutků. Rolí značky tak bude inspirovat a dělat vše pro to, aby lidem pomáhala vytvářet tyto momenty s menším úsilím a za méně času nebo peněz. Komunikaci podepisuje claim – „Billa. To dobré začíná u nás“.

Komunikační platforma každodenních momentů dobra staví na příbězích rodiny, která řeší běžné starosti a radosti. Ty ukazují, jak si lze díky Bille zlepšit den. Vedle ATL kampaní bude značka s rodinou pracovat na sociálních sítích a stane se tak nedílnou součástí značky. Ve své komunikaci se řetězec snaží zachycovat hezké a obyčejné momenty ze života. Důležitá je pro něj autentičnost a především uvěřitelnost. Součástí vizuálů je výrazná bublina s pozitivně laděným headlinem.

Novou komunikaci odstartovaly dvě kampaně. Imageová, představující novou značku, příjemný nákupní zážitek a dramatizující momenty dobra, kde je vše zasazeno do zimního příběhu, v němž rodina vyráží na hory. Hektické přípravy střídá pohodový nákup v Bille, idylická první snídaně a procházka ke krmelci. Příběh pak Billa rozehrává v digitálu. Ve větším detailu představuje členy rodiny – Kláru, Davida, dvojčata Pepču a Julču i psu Tondu –, s jejichž pomocí přináší relevantní témata, která naplňují poslání značky. Rodina bude i do budoucna poskytovat na sítích inspiraci a tipy pro aktivnější a udržitelnější životní styl.

Druhá kampaň je čistě produktová. Představuje vylepšený Billa klub, jeho nové benefity i praktickou aplikaci. Hlavním sdělením kampaně je hardsellové „Stáhněte ceny ještě níž“.  

Billa promítne svou novou identitu do prodejen i komunikace

úterý 5. března 2024

-stk-