Čedok vydává knihu o proměnách cestování u nás

sobota, 23. března 2024, 07:20 Aktuality, Marketing MediaGuru

Kniha „Historie psaná Čedokem“ mapuje, jak se měnil cestovní ruch v tuzemsku na pozadí historických událostí. 

Autorem knihy Historie psaná Čedokem je Stanislav Rada, zdroj: Čedok.

Autorem knihy Historie psaná Čedokem je Stanislav Rada, zdroj: Čedok.

Čedok vydává knihu s názvem „Historie psaná Čedokem“, jež popisuje proměny tuzemského cestovního ruchu na pozadí různých historických událostí. Jejím autorem je Svatopluk Rada, který pro firmu pracoval více než třicet let. V prodeji bude pouze prostřednictvím webových stránek Čedoku.

„Čedok se dlouhodobě řadí mezi nejikoničtější české značky. Jeho kořeny sahají až k počátkům samostatného Československa a letos oslavíme už sto čtvrté výročí cestovní kanceláře. Svou pevnou pozici si navíc udržel i přes několik politických režimů a řadu ekonomických krizí – od druhé světové války až po divokou porevoluční dobu,“ říká generální ředitel Čedoku Stanislav Zeman.

Publikace o 300 stranách mapuje, jak se rodila a rozvíjela cestovní kancelář od dvacátých let minulého století až doposud, i jak se měnil turismus v Česku a tehdejším Československu. „Abych cestovatelské dějiny čtenářům přiblížil co nejpoutavější formou, zařadil jsem do knihy vedle řady historických fotografií, map či plakátů i firemní legendy a osobní vzpomínky, vlastní i mých kolegů,“ dodává autor Svatopluk Rada

Kniha byla slavnostně pokřtěna 19. března v prostorách Strahovské knihovny v Praze Jaroslavou Koubkovou a Bohumilou Salačovou, které s nejstarší cestovní kanceláří pojí profesní i osobní život. 

-stk-