ČEZ startuje další roadshow o energetických úsporách

pondělí, 4. března 2024, 13:45 Aktuality, Marketing MediaGuru

ČEZ se svou roadshow o úsporách plánuje do léta objet 20 měst po celé České republice. 

Loni přilákala roashow ČEZ Akademie téměř čtyři tisíce účastníků, zdroj: ČEZ.

Loni přilákala roashow ČEZ Akademie téměř čtyři tisíce účastníků, zdroj: ČEZ.

ČEZ startuje další roadshow ČEZ Akademie o úsporách. Od března do června má v plánu celkem 20 zastávek, po letních prázdninách bude pokračovat v dalších lokalitách. 

„Potenciál ušetřit významně za energie pomocí dobře rozmyšlených úsporných kroků je u českých domácností stále ještě obrovský. Zateplení, výměna oken, pořízení fotovoltaiky, to všechno jsou opatření, která mohou snížit spotřebu o desítky procent. ČEZ Prodej má s tematikou úspor dlouholeté zkušenosti a navíc řadu odborníků, kteří umí fundovaně posoudit situaci konkrétní domácnosti. V rámci roadshow se tak každý může přijít poradit, jak do budoucna platit méně,“ říká generální ředitel ČEZ Prodej Tomáš Kadlec

Na jednotlivých zastávkách roadshow budou pro zájemce k dispozici odborníci hned na několik oblastí. Osobní konzultace mohou příchozí využít například na téma zavádění úsporných opatření v domácnosti, pořízení fotovoltaiky nebo tepelného čerpadla, správné nastavení záloh, jak si poradit s případným vysokým nedoplatkem za energie, nebo jaké různé produkty na elektřinu a plyn jsou aktuálně v nabídce ČEZ. V rámci každého zastavení jsou také naplánovány přednášky o aktuálním dění, které energetiku zasazují do širšího evropského i světového kontextu. Pro zpestření mohou návštěvníci také vyzkoušet speciální brýle s virtuální realitou ReakTour, které je přenesou do běžně nepřístupných míst českých jaderných elektráren. Všechny přednášky i poradenství jsou zdarma, není nutná registrace předem. 

Projekt ČEZ Akademie spustil ČEZ loni. V průběhu roku se roadshow uskutečnila ve 12 městech po celé republice. Na přednášky a diskuze s experty ČEZ Prodej dorazilo téměř čtyři tisíce účastníků.

-stk-