CNN Prima News přinese s americkou CNN volební noc

pondělí, 4. března 2024, 07:15 Aktuality, TV MediaGuru

Celonoční speciální vysílání k volebnímu superúterý připravuje CNN Prima News ve spolupráci se CNN. Nabídne ho v noci z úterý 5. března na středu 6. března.

Ilustrační foto, zdroj: FTV Prima

Ilustrační foto, zdroj: FTV Prima

CNN Prima News ve spolupráci s americkou CNN nabídne speciální vysílání po celou noc. V noci z 5. na 6. března se může rozhodnout, zda se na podzim v soutěži o prezidentský úřad setkají Joe Biden a Donald Trump. Během klíčového volebního superúterý vybírají Američané v rámci primárek svého favorita, který se stane oficiálním kandidátem na prezidenta Spojených států.

Volební nocí ze studia, které CNN Prima News připravovala po vzoru volebního centra americké CNN, provedou moderátoři Terezie Tománková, Petr Suchoň, Petr Převrátil a Barbora Zlatohlávková. Speciální vysílání odstartuje v úterý 5. března ve 23:55.

Zpravodajská stanice slibuje dynamické volební studio, projekci výsledků v jednotlivých státech, analýzy, komentáře odborníků i živé vstupy ze Spojených států. 

„Americké prezidentské volby se těší velkému zájmu našich diváků, proto jsme se rozhodli jim nabídnout kompletní zpravodajský servis už během primárek. Celonoční speciální vysílání k volebnímu superúterý připravujeme se stejnou péčí jako domácí volební zpravodajství. Maximálně k tomu využíváme propojení s americkou CNN, a to jak v rámci vizuálního pojetí studia a infografiky, tak i co se týče zapojení sítě reportérů ve Spojených státech,“ říká šéfredaktor zpravodajství a publicistiky CNN Prima News Tomáš Vojáček.

Přímo ze studia přidají komentáře bývalí ministři zahraničních věcí Lubomír Zaorálek a Cyril Svoboda, amerikanista Jiří Pondělíček, komentátor a ředitel Občanského institutu Roman Joch a politolog z pražské New York University Tomáš Klvaňa.

-mav-