Do tendru na ředitele ČT Ostrava se přihlásil i Karas

sobota, 16. března 2024, 07:50 Aktuality, TV, Lidé ČTK

Současný ředitel ostravského studia České televize Miroslav Karas se chce znovu ucházet o funkci, přihlásil se do výběrového řízení.

Miroslav Karas, zdroj: Česká televize

Miroslav Karas, zdroj: Česká televize

Dosavadní ředitel Televizního studia Ostrava České televize Miroslav Karas se o funkci znovu uchází ve vypsaném výběrovém řízení. Současný mandát má do konce března. Karas to řekl ČTK. Lhůta pro podání přihlášek do výběrového řízení skončí dnes o půlnoci.

„Cítím, že mám energii a sílu pokračovat v rozpracovaných projektech. Myslím si, že Televizní studio Ostrava je ve vynikající finanční a personální situaci, je silnou a respektovanou součástí celé České televize. Jako manažer chci potvrdit dobrý směr ostravského studia a jako novinář chci své zkušenosti uplatnit například i v boji s dezinformacemi a při upevňování nezávislosti ČT," uvedl Karas.

Generální ředitel ČT Jan Souček vypsal výběrové řízení 21. února. Předpokládaný termín nástupu vítěze výběrového řízení je od 1. května.

Dlouholetý zahraniční zpravodaj Karas pochází z Karviné, vystudoval Fakultu žurnalistiky Univerzity Karlovy v Praze. Pracoval v Českém rozhlase a od roku 1998 v České televizi, kde zastával post zahraničního zpravodaje ve Varšavě a v Moskvě. Ostravské televizní studio řídí od dubna 2020.

Televizní studio Ostrava spolu se studiem Brno zajišťuje dvacetiprocentní podíl regionální produkce na vysílání ČT. Je nejstarším regionálním pracovištěm České televize, začalo vysílat v roce 1955.

-čtk-