Kaumy plánuje novinky v brandingu i produktech

pondělí, 4. března 2024, 06:45 Aktuality, Marketing MediaGuru

Kaumy, výrobce Čekankového originálu, si letos připomíná 30 let na českém trhu. Výročí oslaví novinkami v brandingu i rozšířením produktového portfolia. 

Zdroj: Kaumy

Zdroj: Kaumy

Česká potravinářská společnost Kaumy si letos připomíná 30. výročí od svého založení. Podnik sídlící v moravském Fulneku, který od prosince roku 2022 vlastní holding CE Industries podnikatele Jaroslava Strnada, přinese brandingové i produktové novinky. 

„Rozhodli jsme se vytvořit kompletně novou prezentaci firmy i významně rozšířit produktové portfolio. Chystáme uvést na trh řadu zajímavých novinek,“ říká brand manažerka firmy Kaumy Monika Vokřínková, která má od letošního roku na starosti marketing a rozvoj značky.

Klíčovým produktem firmy je čekankový sirup. Čekankový originál je Low Carb sladidlo vyrobené z kořene čekanky, které obsahuje o 95 % méně cukru a 45 % méně kalorií ve srovnání s jinými přírodními sladidly. Na jaře společnost uvede na trh nové flapjacky v několika příchutích.

Firma Kaumy byla založena v roce 1994 jako společnost zastupující domácí i zahraniční potravinové značky na českém trhu. Ambice přicházet na trh s potravinami dle vlastních receptur vedla k založení výrobní společnosti Heinz Food, která začala vyrábět potraviny pod vlastní značkou Yumy. Původně se specializovala na figurky z  čokolády. Později se zaměřila i na zdravější způsob stravování a pod značkou 4Slim představila čekankový sirup (dnes Čekankový originál), jenž byl určen především diabetikům.

V loňském roce dosáhla firma obratu 181 milionu korun a byla začleněna do CE Industries. V rámci holdingu vznikla divize FMCG, do níž kromě Kaumy spadá také pardubická firma Kávoviny, výrobce produktů značky Melta, nebo  srbský výrobce pracích prášků a čističů Beohemija. Ten na trh dodává prací a čistící prostředky pod značkami Duel, Spin a Pompa.

-stk-