Portu mění strukturu marketingu, CMO je Karanský

úterý, 26. března 2024, 08:55 Aktuality, Marketing, Lidé MediaGuru

Marketingový tým Portu se za poslední dva roky rozrostl na jedenáct lidí. Na pozici Chief Marketing Officer se posouvá Ondřej Karanský. 

Ondřej Karanský, zdroj: Portu

Ondřej Karanský, zdroj: Portu

Portu mění strukturu marketingového týmu, který se za poslední dva roky rozrostl ze čtyř na jedenáct lidí ve třech zemích. Ondřej Karanský je nový Chief Marketing Officer, pozice marketingových manažerů pro Česko a Slovensko nově zastávají Martin Beneš, resp. Július Bartók. Online investiční platforma působí na českém, slovenském a polském trhu a plánuje další expanzi. 

Ondřej Karanský v marketingu Portu působí pět let, doposud jako marketingový manažer pro Českou republiku. Ve své nové pozici  bude jeho úkolem, aby Portu na všech trzích neustále rostlo a vědělo o něm co nejvíce lidí. Starat se bude o strategické řízení veškerých marketingových aktivit, stanovování cílů, zodpovědný bude za kompletní marketingový rozpočet a důležitá partnerství. „Většinu marketingových aktivit pokrýváme interními zdroji, agentury využíváme pouze pro kreativu a produkci velkých kampaní, nákup médií a PR. Částečně také pro performance, ale jeho velkou část si držíme in-house. Dáváme rádi příležitost mladým lidem, jejichž myšlení souzní s dynamikou naší značky,“ říká Ondřej Karanský, Chief Marketing Officer Portu. 

Július Bartók a Martin Beneš, zdroj: Portu

Július Bartók a Martin Beneš, zdroj: Portu

Ve funkci marketingového manažera pro ČR Karanského vystřídal Martin Beneš, který v Portu pracoval pět let na pozici content manažera. Jeho hlavní úlohou bude řízení marketingových aktivit, realizace marketingových strategií a koordinace týmu. „Do roku 2024 jsme vkročili s novou kampaní a osvěženým vizuálem, který jsme vybírali na podzim minulého roku. S agenturou Publicis jsme v lednu spustili velkou brandovou kampaň doplněnou o podporu nového Důchodového účtu. Už nyní vidíme, že kampaň plní svůj účel a tento rok nám nastavuje nové rekordy v počtu registrací a zájmu o investování. Zároveň na první polovinu roku plánujeme podpořit brand a akvizici klientů spolupracemi s influencery. Hlavním cílem tohoto roku je práce s pozicí brandu Portu na trhu a zároveň zvýšení vnímání značky,“ doplňuje Beneš.

Ve stejné pozici a s totožnými kompetencemi je nově i Július Bartók, který je marketingovým manažerem pro slovenský trh. „Rozhodli jsme se udělat krok zpět a vyplatilo se nám to. Namísto přidávání dalších funkcí jsme se zaměřili na zjednodušení naší komunikace i samotného rozhraní Portu.sk a po měsících tvrdé práce si můžeme být jisti, že s Portu zvládne investovat každý. Proto se aktuálně zaměřujeme na posilování samotného brandu Portu na Slovensku a pracujeme na tom, aby nás Slováci vnímali jako první krok do světa investování,“ uzavírá Július Bartók

-stk-