Skylink odstranil ze Smart TV knihovnu pro dospělé

úterý, 5. března 2024, 16:30 Aktuality, TV MediaGuru

Canal+ odstranila z nabídky Skylink Live TV sekci věnovanou obsahu pro diváky od 18 let dostupnou přes chytré televizory.

Sekce 18+, která byla k dispozici ve Skylink Live TV

Sekce 18+, která byla k dispozici ve Skylink Live TV

Skupina Canal+ odstranila z online videotéky Skylink Live TV sekci věnovanou obsahu pro diváky od 18 let dostupnou přes Smart televizory. Reaguje na požadavek společnosti LG.

„Důvodem je zpřísnění pravidel u výrobců TV. Zde konkrétně požadavek od LG, která od února 2024 neschvaluje žádné aktualizace aplikací obsahujících Adult obsah. My bohužel neumíme toto rozlišit dle typů TV, tj. nejsme schopni ho dát pryč z LG a nechat ho například na Samsungu, a proto jsme to museli udělat plošně,“ sdělil na dotaz MediaGuru.cz mediální zástupce Skylinku Marek Němec.

Operátor podle zjištění redakce prozatím schoval dlaždice s obsahem pro dospělé, což znamená, že uživatel se na obsah v kategorii 18+ dostane pouze přes TV průvodce nebo přes přehled programů na hlavní stránce aplikace. Pravděpodobně během druhého kvartálu dojde k úplnému zamezení přístupu ke kategorii 18+ v aplikaci na Smart TV.

Pro DTH, tedy satelitní TV, se nic nemění. V plném rozsahu také zůstává kontent s explicitním obsahem dostupný přes web.

-lukpol-