Spořitelna využívá na sítích fake video formátu CGI

pondělí, 11. března 2024, 06:50 Aktuality, Internet & Mobil, Reklama MediaGuru

Formát CGI (Computer Generated Images) umožňuje prolínat do reálného videa počítačově generované scény a objekty.

Zdroj: Česká spořitelna

Zdroj: Česká spořitelna

V rámci dlouhodobé komunikační kampaně zaměřené na prostředí gamingu a online her využívá Česká spořitelna tzv. fake videa formátu CGI (Computer Generated Images), která umožňují prolínat do reálného videa počítačově generované scény a objekty.

Formát CGI je využívaný primárně v rámci velkých filmových produkcí, jeho využití v reklamní tvorbě, respektive na sociálních sítích je v Česku podle České spořitelny ojedinělé. První CGI video banka vytvořila ve spolupráci s gamingovým hráčem a influencerem Xnapym, který je od loňského léta gamingovým ambasadorem Spořitelny. Video je ke zhlédnutí jako Instagram Collabs na profilech České spořitelny a Xnapyho.

Ve videu jsou viditelné plující obří 3D Xbox herní ovladače, které však byly ve skutečnosti vytvořeny ve studiu pomocí speciálních CGI efektů. Video pro Spořitelnu vytvořil kreativní tým agentury VML. Cílem celé mikrokampaně je upozornit na akční nabídku v rámci věrnostního programu Moneyback v mobilní aplikaci George. Díky ní může prvních 200 klientů získat herní konzole Xbox Series X za cenu 9 990 Kč plus druhý ovladač jako dárek. Zároveň může prvních 400 hráčů díky programu Moneyback zakoupit ovladač na Xbox s 20 % slevou za 1 299 Kč.

-mav-