Startuje třetí ročník kampaně Recykluj mobil

čtvrtek, 7. března 2024, 07:10 Aktuality, Reklama, Udržitelnost MediaGuru

Partnerem dalšího ročníku kampaně Recykluj mobil je Zásilkovna. Cílem je zvýšit recyklaci starých a nepotřebných mobilních telefonů. 

Zdroj: Recykluj mobil

Zdroj: Recykluj mobil

Začátkem března odstartoval třetí ročník kampaně „Recykluj mobil, jež se snaží motivovat lidi k recyklaci starých a nepoužívaných mobilních telefonů. Ambasadorkou je letos Simona Babčáková. Logistickým partnerem je opět Zásilkovna. 

Kampaň reaguje na skutečnost, že až 12 milionů nepotřebných mobilů leží v Česku v šuplíku. Proto bude v období od 1. do 31. března možné poslat svůj starý nebo nepotřebný mobil přes jakékoliv podací místo Zásilkovny. Bezplatný kód pro odeslání mobilního telefonu je 98 765 259.

„Cílem je opět sesbírat co nejvíce telefonů, které nám doma leží v šuplíku, a tím minimalizovat negativní dopady výroby nových telefonů na životní prostředí. Z každého odevzdaného telefonu jde 10 Kč pro spolek Silou hlasu, který Zásilkovna dlouhodobě podporuje. Vybrané prostředky budou použity na zajištění osobní asistence,“ komentuje Tomáš Bzirský, Head of Marketing skupiny Packeta.

„I jeden odevzdaný mobil může pomoci. Konkrétně se jedná například o úsporu 36,7 litrů vody nebo 2,6 kilogramu ekvivalentu CO₂. To sice nejsou nijak ohromující čísla, ale za minulý rok se v projektu Remobil takto podařilo sebrat 35 852 mobilů, což v přepočtu znamená už přes milion litrů vody a necelých 10 tun ekvivalentu CO₂,“ vysvětluje Jiří Šmejkal, manažer projektu Remobil.

-stk-