Televize A 11 opustila měření sledovanosti, prodává podle ceníku

středa, 13. března 2024, 10:05 Aktuality, TV MediaGuru

Televize A 11 opustila oficiální měření televizní sledovanosti a vrátila se k prodeji reklamy podle pásmového ceníku.

Zdroj: A 11

Zdroj: A 11

Celoplošná televize A 11 se vrátila k prodeji reklamního prostoru přes pásmový ceník. Opustila totiž jednotné měření televizní sledovanosti ATO-Nielsen (PCEM), v současnosti ji přítomnost v měření nedává smysl. Do projektu se chce ale vrátit.

„Nechceme platit za něco, co nám momentálně nedává smysl. Tyto pro nás nemalé peníze za data raději investujeme do rozvoje vlastního programu," uvedl na dotaz MediaGuru.cz Jan Kulich, ředitel strategického rozvoje a marketingu A 11. Potvrdil zároveň, že A 11 se bude chtít ve správný čas do měření znovu zapojit.

Poslední data o sledovanosti A 11 jsou v měření ATO-Nielsen k dispozici za listopad 2023, kdy podíl televize na trhu dosahoval v divácké skupině starší 15 let 0,04 %.

Televize A 11 uvedla nedávno jarní programové schéma, do kterého nasadila několik nových pořadů. „Během necelého roku se nám podařilo vyrábět tolik pořadů vlastní tvorby, že jsme v rámci podvečerního a večerního vysílání zcela soběstační. Samozřejmě i nadále u nás bude prostor pro filmy a seriály. Jako stěžejní projekt je pro nás stále denní živá show Dobrý večer s A 11, kterou plánujeme rozvíjet," uvedl k programu Jan Kulich.

Skupina A 11 loni deklarovala zájem přivést na trh další televizní kanály. Z projektu sportovní stanice ale nakonec odstoupila. Dnes říká, že myšlenku na spouštění nových stanic neopustila. „Přestože nespouštíme nové televizní kanály tak rychle, jak jsme původně očekávali, i nadále s nimi počítáme a na jejich vzniku intenzivně pracujeme," sdělil Kulich.

A 11 od března nasazuje nové schéma, angažuje Melena či Hranáče

pátek 1. března 2024

-mav-