Vodafone vypnul SD klony Novy a Primy v kabelové TV

středa, 6. března 2024, 15:15 Aktuality, TV MediaGuru

Při příležitosti zahájení vysílání nového tematického kanálu Sporty TV provedla společnost Vodafone i několik změn ve své kabelové nabídce.

Prostředí placené služby Vodafone TV. Foto: Vodafone

Prostředí placené služby Vodafone TV. Foto: Vodafone

Tou aktuálně největší novinkou je ukončení letité distribuce tematických kanálů mediálních skupin Nova a Prima ve standardním rozlišení obrazu. V programové nabídce už tak zůstávají v SD pouze samotné vlajkové programy obou vysílatelů. Někdejší pozici po stanici Nova Cinema využila právě Sporty TV. Vypnutím SD verzí kanálů Novy a Primy získal Vodafone v kabelové síti volnou kapacitu pro případné další rozšíření programové nabídky.

O žádný z kanálů Novy a Primy zákazníci Vodafonu nepřijdou, k dispozici je mají ve vyšší obrazové kvalitě – formátu Full HD. SD verze však nezmizely z nabídky úplně. Nadále jsou k dispozici v DVB-T nabídce Start, kterou může zákazník využít například na dalším televizoru. Významný je také přesun stanice Extreme Sports o přibližně 100 pozic vzad. Programu chybí HD rozlišení, lokalizován je pouze formou titulků. Z aplikace Vodafone TV pak zmizela 4K verze stanice Love Nature, šířena je „pouze“ HD.

-lukpol-